Αυτό είναι το CSC Monterey. Η ομοιότητα του με το Super Cub είναι παραπάνω από προφανής...

Αυτό είναι το CSC Monterey. Η ομοιότητα του με το Super Cub είναι παραπάνω από προφανής...

CSC Monterey: Το ηλεκτρικό... «Super Cub»!

Ένα scooter-κυριολεκτική φωτοτυπία του Honda Super Cub, με μια ειδοποιό διαφορά: Είναι ηλεκτροκίνητο! Πως σας φαίνεται; Θα το προτιμούσατε από το… ορίτζιναλ;

Οι πάμπολλες ιδέες που βρίσκονται εκεί έξω, για τα νέα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα του μέλλοντος πολλές φορές καταλήγουν σε κάτι… γνώριμο. Δείτε για παράδειγμα, αυτό το scooter που ονομάζεται Monterey, από την αμερικανική εισαγωγική CSC. Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε ήδη, το μοντέλο είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το τελευταίο Honda Super Cub C125!
 
Πίσω από την CSC βρίσκεται η Zongshen, η γνωστή εταιρεία-γίγαντας στα δίκυκλα που απλώνει τα φτερά της παγκόσμια. Οι γνώμες για τέτοιου είδους σχεδιαστικές «αντιγραφές», πάντα διίστανται. Ωστόσο, η αναγνωρισιμότητα είναι δεδομένη, όπως επίσης και η… λαμβανόμενη προσοχή!
 
Σε πιο τεχνικά δεδομένα, το Monterey μπορεί να αγγίξει ταχύτητα έως και 52 χλμ/ώρα, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 3,2 ίππους και έως και 12 kgm ροπής. Η αυτονομία που ανακοινώνεται φτάνει τα 105 χιλιόμετρα, φυσικά υπό ιδανικές συνθήκες, ενώ την τροφοδοσία του αναλαμβάνει μια μπαταρία 60 Volt και 26 Ah χωρητικότητας.
 
Πως σας φαίνεται; Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, η τιμή του Monterey ανέρχεται στα 1.995 δολάρια, δηλαδή περίπου 1.600 ευρώ! Όχι και άσχημα, θα λέγαμε…