Buell: Επιστρέφουν...ηλεκτρικά!

Μια νέα ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα με αναφορά στο γνωστό όνομα Buell έκανε σήμερα την πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση. Δείτε περισσότερα…

Ο Erik Buell και οι μοτοσυκλέτες του, είναι πασίγνωστες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες… συστάσεις. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας του χώρου έδωσε το όνομα του και σε μια ολοκαίνουργια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα: Πρόκειται για την… Fuell Flow, την μοτοσυκλέτα που βλέπετε στις φωτογραφίες και έχει μάλλον το πιο… άκυρο όνομα, για ηλεκτροκίνητο μοντέλο (fuel, σημαίνει καύσιμο)!

Τελοσπάντων, ας επικεντρωθούμε στην ίδια την μοτοσυκλέτα. Πρόκειται για μια συνεργασία της κοινοπραξίας VanguardSpark με τον Erik Buell και είναι μια ακόμη ηλεκτροκίνητη street μοτοσυκλέτα, με αναμενόμενη μάλλον εμφάνιση και στυλ καθώς οι κατασκευαστές περιορίζονται (ακόμα), από το σχήμα και το μέγεθος των μπαταριών.

Το μοντέλο έχει το ηλεκτρικό μοτέρ ενσωματωμένο στον πίσω τροχό, κερδίζοντας έτσι την δυνατότητα να φέρει αποθηκευτικό χώρο 50 λίτρων στο κεντρικό της τμήμα! (κάτι που βρίσκουμε δύσκολα σε μοτοσυκλέτες, πόσο μάλλον σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα…). Η Flow θα διατίθεται αρχικά σε 2 εκδόσεις, ισχύος 15 και 47 ίππων, που θα απευθύνονται αντίστοιχα σε κατόχους διπλωμάτων Α1 και Α2 για την Ευρώπη. Ωστόσο, όμοιο θα είναι το μέγεθος της ροπής στρέψης στις μοτοσυκλέτες (10 kgm), κάτι το οποίο υποδηλώνει πιθανόν την χρήση πανομοιότυπων μηχανικών μερών, με διαφορετικές μονάδες ελέγχου.

Η Flow θα έχει, και στις 2 τις εκδόσεις, δύο εναλλάξιμες μπαταρίες χωρητικότητας 980 Wh συνολικά, ενώ η εταιρεία κάνει λόγο για μια αυτονομία της τάξης των 125 μιλίων ή 200 χιλιομέτρων. 

Παράλληλα με την Flow, η Fuell παρουσίασε και το υποβοηθούμενο ποδήλατο με όνομα «Fluid». Στην περίπτωσή του, μιλάμε για ένα όχημα που μπορεί να κινείται τόσο με την μυϊκή δύναμη του αναβάτη του, αλλά και με την χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα σε ταχύτητες πάνω των 32 χιλιομέτρων την ώρα, μέχρι μια τελική των 45 χιλιομέτρων την ώρα (κάτι που θα το κάνει νόμιμο σύμφωνα με τους κανονισμούς των μοτοποδηλάτων).

Προς το παρόν, περιμένουμε περισσότερα στοιχεία, σε σχέση με την τιμολόγηση των μοντέλων ή και την διαθεσιμότητά τους στην Ευρώπη.