Boeing: Πρόκληση με βραβείο 2 εκατομμύρια!

Αντικείμενο διαγωνισμού; Η σχεδίαση ιπτάμενης μοτοσυκλέτας! Δείτε τι κάνει ο κολοσσός της αεροναυπηγικής…

Μέχρι τώρα, η ιπτάμενη μοτοσυκλέτα έχει την μορφή του… κατασκευάσματος επιστημονικής φαντασίας ή του πρωτότυπου με ελάχιστες βλέψεις παραγωγής. Η Boeing σκοπεύει να μπει και αυτή στο χορό λοιπόν, μάλιστα με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Τι έκανε λοιπόν η εταιρεία; Χαρίζει συνολικά, 2 εκατομμύρια δολάρια, ως βραβεία σε μια πρόκληση σχεδίασης ιπτάμενης μοτοσυκλέτας από εφευρέτες, σπουδαστές, επιχειρηματίες και μηχανικούς. Αν δηλαδή έχετε όνειρο να πετάξετε με μία μοτοσυκλέτα και το έχετε σχεδιάσει ήδη στο χαρτί, μπορεί αυτή να είναι η μεγάλη σας ευκαιρία!

Η Boeing έχει θέσει επί τάπητος, τις εξής προδιαγραφές: Το όχημα θα πρέπει να μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο σε μία απόσταση 20 μιλίων ή 32 χιλιομέτρων, χωρίς καμία στάση ανεφοδιασμού. Από εδώ και πέρα, η σχεδίαση έχει αφεθεί ελεύθερη και κάθε συμμετέχοντας, μπορεί να εκφράσει την ιδέα του και τις λύσεις του όπως θέλει.

Μάλιστα, η εικόνα που σας δείχνουμε προέρχεται από μία από τις συμμετοχές, την Team Leap, που είναι μια ευρωπαϊκή startup με μηχανικούς που έχουν περάσει από την Boeing, την Airbus, την Bell και την Lockheed Martin. H ιδέα χρησιμοποιεί 5 μεγάλα ηλεκτρικά μοτέρ, που κινούν έλικες στο κάτω μέρος του οχήματος.

Η Boeing έχει πάρει την πρόκληση σοβαρά και μάλιστα θα κάνει τον διαγωνισμό σε 3 φάσεις. Στην πρώτη, κάθε νικητής θα περάσει στην επόμενη φάση και θα κερδίσει 20.000 δολάρια. Στην δεύτερη φάση, θα κριθούν όχι μόνο σχέδια, αλλά και λειτουργικά πρωτότυπα, με βραβείο 50.000 για όποιον την περάσει επιτυχώς. Η τρίτη φάση θα περιλαμβάνει πλήρη δοκιμή οχημάτων –κανονικά, με απογειώσεις!- που θα χαρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια, στην καλύτερη συμμετοχή! Στόχος της Boeing είναι φυσικά, η ανάδειξη και εξερεύνηση ιδεών, που μπορεί να φέρουν λύσεις στο μέλλον των μετακινήσεων και ειδικά στα πυκνά περιβάλλοντα.