Αυτό είναι το Blacksmith B3

Αυτό είναι το Blacksmith B3

Αυτό είναι το Blacksmith B3

Blacksmith Β3: Νέο ηλεκτρικό ρετρό scooter

Με πολύ ιδιαίτερο στυλ και μπαταρίες έτοιμες για χρήση με σύστημα διαμοιρασμού, το Blacksmith Β3 είναι ένα νέο μοντέλο ηλεκτρικού scooter. Δείτε περισσότερα.

Με την ανάγκη για λύση στο περιβαλλοντικό ζήτημα και την κυκλοφοριακή ασφυξία στις πόλεις και την ηλεκτροκίνηση να εξελίσσεται ραγδαία, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές και startups φαίνεται να… ανεβαίνουν στο βαγόνι των ηλεκτροκίνητων scooters. Και καθόλου τυχαία μάλιστα, αφού τα οχήματα αυτά έχουν σχετικά μικρό κόστος ανάπτυξης και παραγωγής, ενώ αποτελούν προς το παρόν την πιο εφαρμόσιμη και ρεαλιστική πρόταση ηλεκτροκίνητου δίκυκλου.

Στην Ινδία λοιπόν, την μεγαλύτερη αγορά δικύκλου στον κόσμο αυτή τη στιγμή, η Blacksmith παρουσίασε το νέο B3, ένα ηλεκτροκίνητο scooter ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, τουλάχιστον με βάση όσα ανακοινώνονται. Η εταιρεία προσδοκεί να προικίσει το μοντέλο με μία premium ταυτότητα, εξού και η ρετρό σχεδίαση του με art deco στοιχεία και… μαύρο κατράμι χρώμα. Δεν γίνεται φυσικά να μην προσέξει κανείς την ζελατίνα α λα… Star Wars ή την εντελώς ευθεία σέλα , στοιχεία που σίγουρα μπορούν να προκαλέσουν ατελείωτες συζητήσεις περί στυλ…

Παρά το γεγονός αυτό όμως, το μοντέλο υπόσχεται μια αυτονομία 120 χιλιομέτρων με μία φόρτιση, προσφέροντας χρόνο επαναφόρτισης 4 ωρών.  Ωστόσο η μπαταρία του δεν είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για κύκλους επαναφορτίσεων, αλλά είναι αφαιρούμενη με την Blacksmith να ανακοινώνει ότι θα αποτελεί κομμάτι δικτύου διαμοιρασμού μπαταριών, το οποίο θα στηθεί στην Ινδία! Σκεφτείτε δηλαδή, κάτι ανάλογο με τα συστήματα της Gogoro ή το Ionex της KYMCO.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Β3 αποδίδει 6,8 ίππους συνεχόμενης ισχύος, με στιγμιαία απόδοση έως και 19,7 ίππους για την εκκίνηση από στάση, ενώ η ροπή του αγγίζει αισίως τα 9,7 kgm! Το μοντέλο μπορεί να αγγίξει έως και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, με την τελική του ταχύτητα να ρυθμίζεται σε 4 επίπεδα, από τα 60 έως τα 120. Τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου του Β3 περιλαμβάνουν και μια μεγάλη οθόνη απεικόνισης ενδείξεων, αλλά και πρόβλεψη για σύστημα συγχρονισμού με smartphone για το «ξεκλείδωμα» πολλών δυνατοτήτων αλληλεπίδρασης scooter-αναβάτη.

Το μοντέλο προς το παρόν, θα γίνει διαθέσιμο μόνο στην Ινδία, με την τιμή του να αναμένεται. Θα θέλατε να το δείτε και στην Ευρώπη;