Bardahl: 80 χρόνια προστατεύει κινητήρες

Ήξερες ότι η προστασία αεροπορικών κινητήρων μπορεί να περάσει στη μοτοσυκλέτα σου; Διάβασε περισσότερα.

Η Bardahl Manufacturing Corporation, με έδρα το Seattle των ΗΠΑ, για περισσότερα από 80 χρόνια παράγει και διανέμει παγκοσμίως, κορυφαίας ποιότητας λιπαντικά και πρόσθετα, σε διάφορες κατηγορίες: αυτοκινητοβιομηχανία, βιομηχανία, μηχανοκίνητο αθλητισμό, ναυτιλία, αεροδιαστημική.



Ο ιδρυτής της εταιρείας, Ole Bardahl, ανακάλυψε τη φόρμουλα Polar Plus το 1939 η οποία τέθηκε αμέσως υπό στρατιωτικό απόρρητο από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο λόγος ήταν απλός: Η συγκεκριμένη φόρμουλα αποτελείται από ηλεκτρικά φορτισμένα μόρια ικανά να δρουν χημικά ανάμεσα στα μέταλλα του κινητήρα ως μικρο-μαγνήτες. Αυτά τα μόρια μπορούν να μειώσουν την τριβή μεταξύ των δύο μεταλλικών επιφανειών σε τέτοιο βαθμό ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λίπανση, ακόμη και εν απουσία του λιπαντικού.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από το στρατό και συγκεκριμένα στα μαχητικά αεροσκάφη, ώστε να μπορούν οι πιλότοι να επιστρέφουν με ασφάλεια στη βάση τους σε περίπτωση που η δεξαμενή λιπαντικού δεχτεί κάποιο πλήγμα και αδειάσει. Η φόρμουλα Polar Plus  εξακολουθεί να είναι η βάση όλων των λιπαντικών Bardahl τα οποία κατά τη διάρκεια των ετών έχουν τελειοποιηθεί και εξελιχθεί, ώστε να μπορούν να διατηρούν κορυφαίες επιδόσεις.



Ο Ole Bardahl δημιούργησε την εταιρεία με ένα όραμα: «Αν δεν μπορούμε να κάνουμε τα καλύτερα προϊόντα στο είδος τους, δεν θα τα κάνουμε καθόλου.» Η Bardahl συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με στόχο την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και αποτελεσματικότητα των προϊόντων της. Σήμερα, διανέμει σε περισσότερες από 80 χώρες και διατηρεί εργοστάσια παραγωγής και συσκευασίας σε 8 από αυτές, ενώ συμμετέχει παγκοσμίως σε πολλά είδη μηχανοκίνητου αθλητισμού έχοντας κερδίσει διακρίσεις με τη συνεργασία της με κορυφαίες αγωνιστικές ομάδες.

Θα βρείτε όλη τη γκάμα της Bardahl διαθέσιμη από τη Μπέζας – Λεών.

Μιχαήλ Βόδα 37, 10440 Αθήνα
Τηλ.: 210 8232001
e-mail: info@bele.gr
www.bele.gr