To Bajaj Chetak σε φωτογραφία από την επίσημη παρουσίαση του.

Bajaj Chetak: Δεν έρχεται Ευρώπη (ακόμα)

Δεν υπάρχουν σχέδια για την εξαγωγή του νέου ηλεκτροκίνητου scooter της Bajaj εκτός Ινδικής αγοράς, ανακοίνωσε η εταιρεία. Δείτε περισσότερα.

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, η Bajaj παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο scooter με την ονομασία Chetak, ένα μοντέλο που η ίδια θεωρεί από τα σημαντικότερα της ιστορίας της. Το ηλεκτροκίνητο scooter, το οποίο η αλήθεια είναι ότι έχει… έντονο ευρωπαϊκό «αέρα», δεν θα πωληθεί εκτός Ινδίας, προς το παρόν: Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο Eric Vas, επικεφαλής του Urbanite κλάδου της Bajaj.

Ο Vas ανακοίνωσε συγκεκριμένα, ότι η KTM εξέφρασε το ενδιαφέρον να διαθέσει το Chetak στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά η Bajaj αρνήθηκε θέλοντας πρώτα να διαθέσει το μοντέλο στην Ινδία και καθυστερώντας την έλευση του στην Γηραιά Ήπειρο. Μάλιστα τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η εταιρεία θέλει να περιμένει λίγο ακόμα, καθώς αναμένεται μεγάλη αύξηση της δραστηριότητας στην κατηγορία μέχρι το 2025.

Η είδηση αυτή διασταυρώνεται βεβαίως και με τις ανάλογες, για νέα scooters από την KTM και την Husqvarna που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Αν θυμηθείτε, τα πλάνα τόσο της Husqvarna όσο και της KTM μιλούν για άφιξη νέων ηλεκτρικών scooters τουλάχιστον το 2021…