H BMW R nineT «Cara»

H BMW R nineT «Cara»

H BMW R nineT «Cara»

H BMW R nineT «Cara»

H BMW R nineT «Cara»

H BMW R nineT «Cara»

BMW R nineT «Cara»: Για χάρη μιας γυναίκας!

Εμπνέεστε και εσείς από εντυπωσιακές γυναίκες –πόσο μάλλον superstars- που αντικρίζετε; Διαβάστε την ιστορία αυτής της μοτοσυκλέτας και τον λόγο που ονομάστηκε έτσι…

Η BMW R nineT είναι μια από τις πιο πετυχημένες μοτοσυκλέτες στον custom χώρο, αφού ουσιαστικά αποτελεί ένα μοντέλο φτιαγμένο για να τροποποιηθεί. Ο Γαλλικός οίκος customizing με το όνομα Viba πάντα εμπνεόταν από γυναικεία ονόματα για τις δημιουργίες του και η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ ονομάζεται «Cara». Η έμπνευση στην προκειμένη περίπτωση είναι η Cara Delevingne,  η Βρετανίδα superstar ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια που θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες της εποχής μας.

Το στυλ της Delevingne είναι έντονο, δυναμικό και κυριαρχικό και η Viba ήθελε να ενσωματώσει αυτά τα χαρακτηριστικά στην BMW «Cara». Αρχικά, η μοτοσυκλέτα είναι βαμμένη εξολοκλήρου σε μαύρο, το πλέον διαχρονικό χρώμα του στυλ και της κομψότητας. Η Viba συνεργάστηκε με τους ειδικούς στην 3D εκτύπωση Erpro, οι οποίοι δημιούργησαν αρκετά τμήματα της νέας μοτοσυκλέτας.

Εν αρχή, το μοναδικό και πανέμορφο τιμόνι της μοτοσυκλέτας, που ενσωματώνει και το όργανο ενδείξεων, είναι εκτυπωμένο τρισδιάστατα. Οι διαστάσεις και η κατασκευή του έγιναν με βάση την αρχική γεωμετρία της R nineT, έτσι ώστε να μην αλλάξη η θέση οδήγησης. Το όργανο των ενδείξεων, που παραμένει το εργοστασιακό ταχύμετρο της BMW, φέρει το όνομα της Cara σκαλισμένο στο διάφανο κάλυμμα του.

Εκτυπωμένα 3D είναι και τα πλευρικά καλύμματα fairing που τοποθετήθηκαν στην μοτοσυκλέτα πάνω από τους κυλίνδρους, αλλά και η μονοκόμματη ουρά που ενσωματώνει το πίσω φωτιστικό σώμα και τα φλας, όλα τεχνολογίας LED. Η νέα custom σέλα έχει κατασκευαστεί με μια πολύπλοκη διαδικασία 3 σταδίων που συνδύασε σιλικόνη, γυαλί και πολυαμίδιο για τα διάφορα στρώματα της. Οι διαδικασίες 3D Printing δεν περιορίστηκαν μόνο στα «πλαστικά» τμήματα του μοντέλου, αφού η διαδικασία μπορεί να κατασκευάσει και υλικά από κράματα όπως το Inconel, που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική. To ειδικό αυτό κράμα ατσαλιού χρησιμοποιήθηκε στην εξάτμιση της «Cara».

Η μοτοσυκλέτα τελικά μοιάζει με ένα μοναδικό πρωτότυπο δημιουργίας «sur mesure», που λένε και οι Γάλλοι, όμως δεν είναι έτσι! Η ταχύτητα της 3D Printing διαδικασίας έχει οδηγήσει την Viba να κάνει λόγο για διάθεση της μοτοσυκλέτας σε κοινό! Βέβαια μην βιαστείτε πολύ να αγοράσετε, αφού μόνο 23 από αυτές λέγεται ότι θα κυκλοφορήσουν…