BMW F 900 XR: Με cornering ABS και ενεργητική λειτουργία φώτων

BMW F 900 XR: Με cornering ABS και ενεργητική λειτουργία φώτων

Το F 900 XR φαντάζει ως ο ιδανικός συνδυασμός για όσους στοχεύουν σε ένα σπορ adventure μεσαίου κυβισμού με δυνατό κινητήρα και πρωτοποριακή τεχνολογία ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Προσαρμοζόμενος προβολέας με ενεργητική λειτουργία


Ένας γνήσιος γόνος της οικογένειας XR δεν θα μπορούσε παρά να έχει δυναμική προσέγγιση. Η σχεδιαστική φόρμα του F 900 XR διέπεται από τις αρχές της κατηγορίας που ανήκει, συνεπικουρούμενη από την δυναμική προσέγγιση που έλκεται από τους οικογενειακούς δεσμούς της XR καταγωγής του. Η εικόνα στο εμπρός μέρος θυμίζει έντονα αυτή του μεγαλύτερου XR , με τον διπλό προβολέα LED και τα ενσωματωμένα φώτα ημέρας DRL να κυριαρχούν. Δεν θα μπορούσε να λείπει και η χαρακτηριστική πλαστική προέκταση στην περιοχή της μάσκας.
 
Ο εξοπλισμός του F 900 XR είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει όλα όσα μπορείς να βρεις και στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας, όπως ρυθμιζόμενες μανέτες φρένου και συμπλέκτη, εκκίνηση χωρίς κλειδί Keyless Ride,  πρίζα 12V για φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών, ρυθμιζόμενη on the fly μέσω μοχλού ζελατίνα σε δύο θέσεις (πάνω-κάτω), cruise control  για ξεκούραστο τουρισμό, και έγχρωμη TFT οθόνη 6,5 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth με smartphone. Νέα προσθήκη συνιστά η λειτουργία Headlight Pro με προσαρμοζόμενο προβολέα. Τα φώτα έχουν ενεργητική λειτουργία και μέσω ενός αισθητήρα που βρίσκεται κάτω από τη σέλα, στρίβουν μόλις ανιχνεύσουν κλίση μεγαλύτερη των 10 μοιρών ώστε να φωτίσουν το εσωτερικό της στροφής. Μάλιστα, το σύστημα αυτό τοποθετείται για πρώτη φορά σε μοτοσικλέτα της BMW.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κινητήρας με ισχύ 105 ίππων, 4 riding modes και ηλεκτρονικό έλεγχο ροπής

Ο γνωστός μας κινητήρας από το F 850 GS βελτιώθηκε και είναι τώρα πιο δυνατός και καθαρότερος (Euro 5 ready) σε καυσαέρια. Πλέον έχει μεγαλώσει σε χωρητικότητα χάρη στη μεγαλύτερη διάμετρο των εμβόλων φτάνοντας από τα 853 στα 895 κυβικά εκατοστά. Έτσι η μέγιστη ισχύ φτάνει πλέον τους 105 ίππους στις 8.750 σ.α.λ. με 8,4 kg-m να είναι διαθέσιμα από τις 4.500 έως τις 8.500 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 9,4 kg-m στις 6.500 σ.α.λ. Τα 4 διαθέσιμα Riding modes μεταβάλλουν ανάλογα την απόδοση του κινητήρα, καθώς και την παρέμβαση Traction Control και ABS. Στο ίδιο μήκος κύματος και το quickshifter που μειώνει τον χρόνο αλλαγής σχέσεων στα ανεβοκατεβάσματα. Εκτός από τον συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, μια νέα προσθήκη αυτή του ηλεκτρονικού ελέγχου ροπής του κινητήρα (MSR) εμποδίζει την ολίσθηση του πίσω τροχού σε απότομο κλείσιμο του γκαζιού ή απότομο κατέβασμα.
 

Cornering ABS για μέγιστη ασφάλεια


Ένα ατσάλινο monocoque πλαίσιο τύπου γέφυρας που χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως φέρον στοιχείο του, παρέχει αυξημένη ακαμψία στρέψης και σταθερότητα. Το επίσης ατσάλινο υποπλαίσιο είναι πιο λεπτό και διατηρεί το ύψος της σέλας σε χαμηλά επίπεδα. Η μείωση στο μεταξόνιο και η διαφοροποίηση στη γωνία τιμονιού συνθέτουν ένα πιο μανιτζέβελο σύνολο με μεγαλύτερη ευκολία στο χειρισμό. Το ρεζερβουάρ είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, για πρώτη φορά σε μοτοσικλέτα παραγωγής και μπορεί να αποθηκεύσει 15,5 λίτρα καυσίμου. Στο χυτό αλουμινένιο ψαλίδι εδράζει ένα monoshock αμορτισέρ με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη λειτουργία της προφόρτισης ελατηρίου και της απόσβεσης επαναφοράς μέσω του Dynamic ESA, ενώ μπροστά έχει τοποθετηθεί ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών. Ένα ζευγάρι πλευστών δίσκων 320 χιλιοστών με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo μπροστά και ένας δίσκος 265 χιλιοστών με πλευστή δαγκάνα μονού εμβόλου πίσω, αναλαμβάνουν να ακινητοποιήσουν το XR. Το Cornering ABS προσφέρει μέγιστη ασφάλεια κατά την επιβράδυνση ακόμα και υπό κλίση.

Η τιμή του BMW F 900 XR είναι 11.950 ευρώ

Λειτουργία Headlight Pro με προσαρμοζόμενο προβολέα
Cornering ABS για μέγιστη ασφάλεια
Κινητήρας  με ισχύ 105 ίππων, 4 riding modes και quickshifter
Ηλεκτρονικός έλεγχος ροπής του κινητήρα (MSR) 
Με τέτοια εξοπλισμό υπάρχει καλύτερη επιλογή στην κατηγορία;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »