Το BMW R 18 του Dirk Oehlerking

Το BMW R 18 του Dirk Oehlerking

Το BMW R 18 του Dirk Oehlerking

Το BMW R 18 του Dirk Oehlerking

Το BMW R 18 του Dirk Oehlerking

Το BMW R 18 του Dirk Oehlerking

BMW R 18: Ένα custom από άλλο πλανήτη!

Μια τρομερή custom δημιουργία από έναν έμπειρο στα BMW τεχνίτη, που πήρε το R 18 και το ανέβασε σε άλλο επίπεδο! Απολαύστε…

Ο Dirk Oehlerking είναι ένας customizer με μεγάλη εμπειρία στις BMW μοτοσυκλέτες, έχοντα δημιουργήσει «έργα τέχνης» που έκαναν τον γύρο του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα ο Γερμανός customizer ασχολείται με το κολοσσιαίο R 18, δημιουργώντας μια ακόμα art deco μοτοσυκλέτα που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο, πέρα από τα ίδια τα δημιουργήματα του Oehlerking!
 
Το ίδιο το BMW R 18 κατασκευάστηκε με το customizing στο «πρόγραμμα» και ο Ooehlerking ξεκίνησε την σχεδίαση στο χέρι, χρησιμοποιώντας αρχικά καλούπια σε foam για να πειραματιστεί με την μορφή και fiberglass για τα τελικά κομμάτια. Το εμπρόσθιο μέρος της R 18 ντύθηκε εξ ολοκλήρου, όπως επίσης και ο πίσω τροχός. Στο εμπρός μέρος, η χαρακτηριστική γρίλια της BMW δίνει το παρόν, ενώ η ζελατίνα είναι κατασκευασμένη από το ειδικό πολυανθρακικό Makrolon που θυμίζει γυαλί.
 
Η σέλα αποτελεί προσαρμογή ενός εργοστασιακού BMW τμήματος, ενώ το τιμόνι είναι full custom ώστε το μοντέλο να μην χάσει καθόλου από τον κύκλο στροφής του. Το εργοστασιακό ρεζερβουάρ απέκτησε εμβλήματα τύπου R75, ενώ το μαύρο χρώμα φυσικά κυριαρχεί, με λευκό pinstriping. Το εμπρός φωτιστικό σώμα είναι «χωνευτό» στο κατάλληλο άνοιγμα του μούτρου, ενώ η επιλογή της BMW να αφήσει εκτεθειμένο τον άξονα τελικής μετάδοσης διατηρήθηκε στο ακέραιο. Απαράλλαχτο έμεινε και το γενικό μηχανολογικό υπόβαθρο του μοντέλου. 
 
Το τελικό δημιούργημα είναι, σύμφωνα με τον ίδιο τον Oehlerking, η «πιο εντυπωσιακή δημιουργία της καριέρας του», ενώ πιθανόν να βγει και σε μια περιορισμένη παραγωγή για λίγους! Πως σας φαίνεται;  

(Φωτό: Bikeexif)