Arcimoto: Ξεκινά η παραγωγή

Το ηλεκτρικό τρίτροχο της Arcimoto μπαίνει σε παραγωγή μετά από χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε η εταιρεία.

Τα FUV (Fun Utility Vehicle) είναι μια ακόμα κατηγορία τρίτροχων οχημάτων που ακροβατεί μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Η πρόταση της Arcimoto κατατάσσεται στην κατηγορία των μοτοσυκλετών και διατηρεί το παραδοσιακό τιμόνι μοτοσυκλέτας και τα υπόλοιπα χειριστήρια, αλλά διαθέτει bucket καθίσματα, ζώνες ασφαλείας, κλωβό ασφαλείας, ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με πόρτες. Η εταιρεία αφιέρωσε αρκετά χρόνια στην εξέλιξη ενός πρωτοτύπου με το όνομα «SRK» και την περασμένη χρονιά το πρώτο μοντέλο παραγωγής έφτασε στα χέρια του προέδρου και ιδρυτή της Arcimoto, Mark Frohnmayer, ενώ ακόμα ένα αντίτυπο απέκτησε ο ηθοποιός Nathan Fillion, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

 
Η χρηματοδότηση των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων προήλθε από την FOD Capital και τα χρήματα θα επενδυθούν στη δημιουργία γραμμής παραγωγής μεγάλης κλίμακας, ώστε να ικανοποιηθούν οι 3.250 πελάτες που έχουν ήδη προπαραγγείλει το μοντέλο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Frohnmayer: «Αυτή η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην Arcimoto να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, δηλαδή να δημιουργήσει μια ημιαυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής, να κατασκευάσει και να παραδώσει στους πελάτες της, τα οχήματα που έχουν παραγγείλει. Με τη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα να αυξάνεται συνεχώς, πιστεύουμε ότι το όραμα της Arcimoto για κατασκευή προσιτών, αποδοτικών και με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα οχημάτων, μπορεί να γίνει πραγματικότητα.»