Αποσύρεται ο αριθμός 50 από τους αγώνες Moto3

Ύστατος φόρος τιμής στον Jason Dupasquier. O αγωνιστικός αριθμός του 19χρονου αναβάτη που έχασε την ζωή του στο Mugello δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ. Είναι αυτό επαρκής φόρος τιμής για έναν χαμένο αθλητή;

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου, κατά την διάρκεια των αγώνων GP στο Mugello της Ιταλίας, ο Jason Dupasquier από την Moto3 έχασε την ζωή του σε ένα ατύχημα κατά την διάρκεια κατατακτηρίων. Ο Ελβετός αναβάτης ήταν μόλις 19 χρονών και η απώλεια του βύθισε στο πένθος τον κόσμο των αγώνων, αλλά και έφερε ξανά στην επιφάνεια ερωτήματα σχετικά με τον αν είναι επαρκές το επίπεδο ασφαλείας, στην μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων μοτοσυκλέτας του κόσμου.
 
Επίσημα ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός 50, που χρησιμοποιούσε ο Dupasquier, θα αποσυρθεί από την κατηγορία Moto3, με μια ειδική τελετή που θα γίνει στην πίστα του Sachsenring, παρουσία της ομάδας του.
 
Ο αριθμός 50 του Jason Dupasquier θα είναι ένας ακόμα από τους αριθμούς αγωνιζόμενου που έχουν αποσυρθεί λόγω θανάτου ή λήξης της καριέρας του αθλητή και θα αποτελεί φόρο τιμής στον Dupasquier, «δίπλα» στους αριθμούς των Luis Salom, Shoya Tomizawa, Marco Simoncelli, Daijiro Kato, Nicky Hayden αλλά και των Loris Capirossi και Kevin Schwantz.