O Tony Cairoli

Αποσύρεται από τους αγώνες ο Tony Cairoli

Τέλος σε μια δοξασμένη καριέρα 20 ετών! Την απόσυρση του από τους αγώνες ανακοίνωσε ο Tony Cairoli, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον άλλα καθήκοντα.

Ο Tony Cairoli  είναι ένας από τους σημαντικότερους Ιταλούς αγωνιζόμενους μοτοσυκλέτας και γενικότερα ένας από τους κορυφαίους αναβάτες Motocross όλων των εποχών. Μετρώντας αισίως 20 χρόνια στους αγώνες και παλεύοντας για τον 10ο τίτλο του, ο Cairoli ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τους αγώνες, στο τέλος της χρονιάς. Κατόπιν, θα αναλάβει καθήκοντα πρεσβευτή στο πλευρό της KTM.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
H ανακοίνωση της απόφασης του 36χρονου Cairoli έγινε σε μια ειδική συνέντευξη τύπου, που έλαβε χώρα εχθές, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου. Ο Cairoli, ωστόσο, θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει τώρα: Διεκδικεί τον τίτλο του 2021, όντας 3ος στην βαθμολογία με 29 βαθμούς διαφορά από την κορυφή και άλλους 9 αγώνες μέχρι την αυλαία.
 
Ο Tony Cairoli θεωρείται ο κορυφαίος Ιταλός αναβάτης motocross της ιστορίας αλλά και ένας από τους top όλων των εποχών, αφού έχει κατακτήσει 9 παγκόσμιους τίτλους, 4 ιταλικά πρωταθλήματα και 3 τίτλους Supercross. Έχει πετύχει συνολικά 93 νίκες σε Grand Prix επίπεδο και 177 βάθρα, ενώ έχει πάρει τα 6 από τα 9 πρωταθλήματα του με μοτοσυκλέτες KTM.
 
O Cairoli δήλωσε συγκεκριμένα για το γεγονός: «Δεν είναι μια εύκολη απόφαση. Πάντα έλεγα ότι τα στατιστικά και οι αριθμοί δεν σημαίνουν και τόσα πολλά για μένα. Νομίζω ότι ήταν επίτευγμα για μένα και την οικογένεια μου να κερδίσουμε έναν παγκόσμιο τίτλο, το να έχω μια καριέρα σαν αυτή είναι πολύ ξεχωριστό. Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή να σταματήσω (…) Ένιωσα μέλος της οικογένειας KTM από την πρώτη μέρα και θα συνεχίσουμε την δουλειά και την σχέση μας, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν πολλά ακόμα να κάνω στην ζωή του 2021 αλλά για τώρα, ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος.»
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »