Ανετη νίκη για Maverick Viñales στον αγώνα Sprint της Αμερικής

Ανετη νίκη για Maverick Viñales στον αγώνα Sprint της Αμερικής

- Οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.
- O Marc Marquez πήρε τη δεύτερη θέση.
- Κακή εκκίνηση από Bagnaia, που ήταν μόλις 8ος.

O αγώνας Sprint ξεκίνησε στην Circuit of the Americas, με τον κάτοχο της Pole Position, Maverick Viñales (Aprilia Racing), να στριβει πρώτος και τους Marc Marquez (Gresini Ducati), Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), Enea Bastianini (Lenovo Ducati) και Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) να τον ακολουθούν. 
Πιο πίσω, ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), είχε κάνει μια πολύ κακή εκκίνηση και βρισκόταν εκτός δεκάδας, ενώ σύντομα οι τρεις πρώτοι άρχισαν να ανοίγουν διαφορά. 

Ανετη επικράτηση Viñales

Στον τρίτο γύρο, ο Martin πέρασε τον Bastianini, καθώς έβλεπε τους τρεις πρώτους (και ειδικά τον Viñales) να απομακρύνονται. Αμέσως έφτασε στην ουρά των Marquez και Acosta, όπου ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό λάθος του Marquez για να δοκιμάσει να τον προσπεράσει στον 6ο γύρο. Ο Marquez θα κρατούσε τη θέση του και τελικά ο Acosta θα υπέκυπτε λίγο αργότερα (στην 11η στροφή) στην επίθεση του Martin. Ο Ισπανός της Ducati δεν μπορούσε όμως να πιάσει τον Marquez, o οποίος άνοιξε διαφορά από τους διώκτες τους. 
Εν τω μεταξύ μπροστά ο Viñales κρατούσε σταθερά τη διαφορά στα 1,7 με 2 δευτερόλεπτα και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού για να πάρει άνετα τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του σε αγώνα Sprint. Με την ίδια άνεση ο Marc Marquez έφτασε σε άλλο ένα βάθρο στην αμερικανική πίστα, παίρνοντας τη δεύτερη θέση, ενώ ο Martin κράτησε πίσω του έναν πολύ δυνατό Acosta, για να συμπληρώσει το βάθρο. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η πρώτη δεκάδα

Ο Acosta τερμάτισε τελικά στην τέταρτη θέση, με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing) να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Ακολούθησε ο Enea Bastianini (Lenovo Ducati), ο οποίος επιβλήθηκε στο τέλος του Jack Miller (Red Bull KTM). O Bagnaia τερμάτισε μόλις στην 8η θέση, ενώ ο τελευταίος βαθμός του αγώνα Sprint πήγε στον Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia).