• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Αλλάζουν οι εξετάσεις στα διπλώματα μοτοσυκλέτας;

Αλλάζουν οι εξετάσεις στα διπλώματα μοτοσυκλέτας;

Την ώρα που οι κατασκευαστές ζητούν πιο αποτελεσματική εκπαίδευση των αναβατών, η Ευρωπαϊκή Ένωση νίπτει τας χείρας της λέγοντας ότι όλα είνα καλά. Είναι η διαδικασία των εξετάσεων επαρκής ώστε να βγεις κατευθείαν στους δρόμους;

Οι κατασκευαστές προτείνουν πιο δύσκολες εξετάσεις

Παρόλες τις προτροπές των κατασκευαστών μοτοσυκλετών να αλλάξει η διαδικασία απόκτησης διπλώματος, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν προβεί σε κάποια αλλαγή.  Οι προτάσεις αφορούν την εκπαίδευση των νέων αναβατών σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα του ένας οδηγός. Αναλυτικότερα, λόγω της αυξημένης  αγοράς μοτοσυκλέτας τα τελευταία χρόνια, συνδυαστικά  με την δυνατότητα που δίνεται στους οδηγούς αυτοκινήτου να κυκλοφορούν ελεύθερα με μοτοσυκλέτες 125 κ.εκ, παρουσιάζεται αύξηση ατυχημάτων.
 
 Στατιστικά η πλειοψηφία των τροχαίων οφείλεται σε απειρία αναβατών και έλλειψη γνώσεων στον τρόπο λειτουργίας της μοτοσυκλέτας. Για αυτό θα ήταν καλύτερα να εκπαιδεύονται οι αναβάτες σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και όχι μόνο να δίνουν βάση σε σλάλομ και τεχνικές με χαμηλές ταχύτητες. Οι προτάσεις αφορούν στο να διδάσκονται οι νέοι αναβάτες τρόπους ώστε να διαχειρίζονται σωστά τα αντανακλαστικά τους σε ακραίες συνθήκες  και να μπορούν με ασφάλεια να αποφεύγουν πιθανούς κινδύνους στο δρόμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης διπλώματος

Για να αποκτήσει σήμερα κάποιος δίπλωμα μοτοσυκλέτας, αρκεί να «περάσει» κάποιες απλές διαδικασίες που αφορούν τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας σε χαμηλές ταχύτητες( σλάλομ, αργή κίνηση σε ευθεία γραμμή). Με αυτόν τον τρόπο πρακτικά δεν είναι έτοιμος να βγει στο δρόμο, για αυτό και η ομοσπονδία μοτοσυκλετιστών  επιμένει σε αλλαγές για την ασφάλεια όλων των οδηγών και αναβατών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποια αλλαγή, αλλά το πλάνο συζητήσεων μεταξύ ομοσπονδιών μοτοσυκλέτας και  ευρωβουλευτών παραμένει ανοιχτό για ενδεχόμενες αλλαγές στο μέλλον.

Οι κατασκευαστές προτείνουν πιο δύσκολες εξετάσεις
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης διπλώματος
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο μέλλον
Παρέχουν αρκετές γνώσεις τα μαθήματα σήμερα ή βγαίνουν στο δρόμο νέοι, άπειροι και επικίνδυνοι αναβάτες ;

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »