net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ηλεκτρική μοτοσικλέτα για τις ειδικές δυνάμεις του αμερικάνικου στρατού εξέλιξε η Zero Motorcycles.

Στο νέο πίνακα ελέγχου υπάρχει και διακόπτης παράκαμψης, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Νέα Zero ΜΜΧ: Ηλεκτρικό για τον στρατό!

Η αμερικάνικη εταιρία μετά την ηλεκτρική μοτοσικλέτα για την Αστυνομία παρουσίασε και μία στρατιωτική έκδοση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμές από τον αμερικάνικο στρατό!

 
Η μοτοσικλέτα μάλιστα της Zero, δεν προορίζεται για απλή στρατιωτική χρήση αλλά για τις ειδικές δυνάμεις του αμερικάνικου στρατού! Οι λόγοι που ο στρατός των Η.Π.Α. εξετάζει την αγορά τους είναι η σαφώς πιο ήσυχη λειτουργία του ηλεκτρικού μοτέρ σε σχέση με ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και η χαμηλότερη θερμότητα που εκπέμπει αυτό, κάτι που το κάνει πιο δύσκολα ανιχνεύσιμο από αισθητήρες θερμότητας.

Το μαύρο χρώμα δεν ήταν το μόνο που άλλαξε στη μοτοσικλέτα της η Zero για να τη μετατρέψει σε στρατιωτική. Οι διακόπτες και ο πίνακας οργάνων έχουν αντικατασταθεί από έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου «βιομηχανικού» τύπου, ενώ τα φώτα τις μοτοσικλέτας μπορούν πλέον να σβήσουν ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε νυχτερινές επιχειρήσεις. 

Στο ταμπλό υπάρχει διακόπτης που αυξάνει την αυτονομία της μοτοσικλέτας, κάτι σαν τη ρεζέρβα του ντεπόζιτου στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η αυτονομία της αυξάνεται και από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας που φέρει το μοντέλο, ενώ η διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας, που μπορεί να κατέβει από το πλαίσιο σε λιγότερο από ένα λεπτό, δεν ξεπερνά τη μία ώρα. Να πούμε επίσης ότι με τις αλλαγές που πραγματοποίησε η Zero η μοτοσικλέτα της μπορεί πλέον να οδηγηθεί χωρίς πρόβλημα μέσα σε νερό βάθους έως και ένα μέτρο. Τέλος, η ισχύς του μοτέρ ανέρχεται στους 54 ίππους και το θετικό για το κοινό της αμερικάνικης εταιρίας είναι πως όλες αυτές οι αλλαγές θα περάσουν και στα μοντέλα παραγωγής!

Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει τον αριθμό των μοτοσικλετών που διέθεσε στον αμερικάνικο στρατό για τις δοκιμές, ενώ σίγουρα υπάρχουν και άλλες μετατροπές που αφορούν την ΜΜΧ και μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ… 

 

ECO-moto-news - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ