LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Η πάταξη του λαθρεμπορίου και η απελευθέρωση της αγοράς υγρών καυσίμων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ανακοινώσεων νέων μέτρων.

Νέα σειρά μέτρων για τα καύσιμα

Η πάταξη του λαθρεμπορίου και η απελευθέρωση της αγοράς υγρών καυσίμων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ανακοινώσεων νέων μέτρων από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και ΠΕΚΑ.

 
Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως οι μειώσεις στους φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα θα γίνουν όταν συλληφθεί μεγάλο μέρος της λαθρεμπορίας καθώς και όταν αποδειχθεί πως η μείωση του ΕΦΚ στο κίνησης αυξάνει τα έσοδα.

Ειδικότερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου και Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς ανακοίνωσαν τα εξής μέτρα:

1. Αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
• Εγκατάσταση συστημάτων εισροών εκροών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική απόφαση.
• Εως τα μέσα Νοεμβρίου θα εκδοθεί η απόφαση για την τοποθέτηση συστημάτων GPS σε όλα τα μέσα μεταφοράς καυσίμων (βυτιοφόρα οχήματα και πλωτά μέσα).
• Η τοποθέτηση ιχνηθετών, για τους οποίους αναμένεται η σχετική προκήρυξη μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.
• Μέχρι τις 9 Νοεμβρίου αναμένεται το τελικό πόρισμα για την ενοποίηση των προδιαγραφών πετρελαίου κίνησης - πετρελαίου θέρμανσης.
2. Απελευθέρωση αγοράς
Με νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα:
• Στα ανεξάρτητα πρατήρια να μπορούν να χρησιμοποιούν ιδιόκτητα ή μισθωμένα βυτιοφόρα ανεξαρτήτως χωρητικότητας.
• Στα ανεξάρτητα πρατήρια να μισθώνουν Δ.Χ. βυτιοφόρα.
• Στα βυτιοφόρα οχήματα ανεξαρτήτως τοννάζ, με το εμπορικό σήμα του μεταφορέα ή του ανεξάρτητου πρατηρίου να αποκτούν πρόσβαση στα διυλιστήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιριών εμπορίας, για μεταφορά καυσίμων.
• Στα πρατήρια να διαθέτουν βυτιοφόρα οχήματα χωρίς περιορισμούς ως προς το πλήθος και το τονάζ.
• Υποχρεώνονται τα διυλιστήρια να προβαίνουν σε αναλυτικό προσδιορισμό των στοιχείων κόστους που χρεώνουν στους πελάτες τους.
• Τίθενται κανόνες διαφάνειας στις συμβάσεις εταιριών εμπορίας - πρατηριούχων.
3. Αποθέματα ασφαλείας
Υιοθετείται με νόμο κοινοτική οδηγία για την τήρηση των αποθεμάτων ασφαλείας, ενώ θα εκδοθεί και προεδρικό διάταγμα για τη δημιουργία οργανισμού τήρησης αποθεμάτων, όπως επίσης θα καθοριστεί και ποσοστό φύλαξης τους σε χώρες της Ε.Ε.
4. Προστασία του καταναλωτή
Το υπουργείο Ανάπτυξης βγάζει σε λίγες μέρες ειδικά διασκευασμένο όχημα το οποίο θα πηγαίνει για ελέγχους σε πρατήρια προκειμένου να εντοπίζει εκείνους τους πρατηριούχους που παραδίδουν ελλειμματικές ποσότητες. Ταυτόχρονα εντείνονται οι έλεγχοι για τις παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταίες Ειδήσεις

SYM JOYRIDE 16 300: Με αυτονομία πάνω από 300χλμ , χώρο για full-face κράνος και νέα τιμή στα 4.295 ευρώ

Ηλεκτρικό για επαγγελματίες: η κρυφή δύναμη σε courier και delivery

QJMotor SRK 1051 RR: Νέα superbike 142 ίππων με έντονη ιταλική ταυτότητα

Piaggio Beverly 310S - Test

Honda XL750 Transalp SP: Νέα ρετρό ειδική έκδοση με ενισχυμένο εξοπλισμό

Παρουσίαση Centauro τσιμούχες & ξύστρες: Σταθερή απόδοση και εγγυημένη αξιοπιστία

Honda V4 2026: Νέα πατέντα δείχνει τον επόμενο μεγάλο κινητήρα – όλα δείχνουν νέο VFR

Νέες κάμερες ΚΟΚ: Φωτογραφίζουν τον οδηγό, θολώνουν το περιβάλλον και βεβαιώνουν την παράβαση σε λίγες ώρες

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς πληρώνεις με τον μήνα, ποια πρόστιμα ισχύουν και τι πρέπει να προσέξεις

Benelli Leoncino Bobber 400: Το νέο premium custom έφτασε στην Ελλάδα!

Morbidelli T352X: Με ανεστραμμένο πιρούνι , 41 ίππους και πλούσια ηλεκτρονικά

Βρες εξουσιοδοτημένο συνεργείο

Αγόρασε νέα προϊόντα και ανταλλακτικά

περισσότερα »

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ