net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το SRV αλλάζει γρήγορα κατεύθυνση και κρατά την τροχιά του χωρίς δυσκολία.

Μεγάλη σε διαστάσεις και άνετη η σέλα που σύμφωνα με την Aprilia έχει ανασχεδιαστεί. Δεν κατάφερε να μας κουράσει κατά τη δοκιμή.

Ποιοτική λειτουργία από τις αναρτήσεις που τα καταφέρνουν πολύ καλά με τις ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων αλλά και σε γρήγορους ρυθμούς οδήγησης.

Πρώτη Δοκιμή: Aprilia SRV 850

Tο νέο Aprilia RSV 850 είναι το μεγαλύτερο scooter που έχει δημιουργήσει ποτέ η Aprilia και με διαφορά το ταχύτερο και ισχυρότερο που έχει βγει ποτέ από τις πύλες του ιταλικού εργοστασίου.

 

Ο καρχαρίας είναι ένα από τα μακροβιότερα είδη στη Γη με περισσότερα από 420.000.000 (!) χρόνια παρουσίας στους ωκεανούς. Αυτό οφείλεται στην εκπληκτική προσαρμοστικότητά του και φυσικά σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλα τα ψάρια της θάλασσας· να κυνηγά. Είναι επίσης ένα είδος που δεν έχει φυσικούς εχθρούς, εκτός από…τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτός βέβαια που δεν απειλείται από κανέναν είναι ο Μεγάλος Λευκός, ο ισχυρότερος και πιο φονικός καρχαρίας των ημερών μας. Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα και το SRV 850. Τα κοινά σημεία με τον Μεγάλο Λευκό είναι περισσότερα από όσα φαντάζεστε, αν και υπάρχει και μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτό. Ο «Carcharodon Carcharias», όπως είναι και η επιστημονική ονομασία του, είναι το μοναδικό είδος του γένους του που έχει επιβιώσει. Αντίθετα, το μοντέλο της Aprilia έχει ένα πολύ κοντινό σύγχρονο συγγενή, το GP 800 της Gilera, που αποτελεί το πρώτο είδος του γένους «Carcharodon scooterofagius».

Αισθητική/Ποιότητα: Scooter το…ψαρωτικό

Ο πιο διάσημος, ίσως, καρχαρίας της εποχής μας, ήταν το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου, όταν αντίκρισα το νέο SRV 850. Είναι αδύνατο να μην το προσέξει κανείς στο δρόμο. Σταματημένο στο φανάρι, εν κινήσει ή παρκαρισμένο το ιταλικό maxi scooter αποτελεί πόλο έλξης βλεμμάτων και σχολίων. Η μακριά και χαμηλή σιλουέτα του είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακή και το λευκό χρώμα της δοκιμής τονίζει ακόμη περισσότερο τον όγκο αλλά και τις δεκάδες λεπτομέρειες στα πλαστικά. Ρύγχος αιχμηρό και απειλητικό, εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το RSV4 1000. Σχιστομάτικα φωτιστικά σώματα και στενοί αεραγωγοί από κάτω, που θυμίζουν βράγχια, ενώ στην ίδια «μυτερή» λογική κινείται η ουρά και ακόμη περισσότερο το αιχμηρό τριγωνικό στοπ. Το SRV δείχνει να βρίσκεται σε κίνηση ακόμη και όταν είναι στάσιμο, όπως σε κίνηση πρέπει να παραμένει και ένας καρχαρίας για να μπορεί να αναπνέει…Αν θέλετε να κινείστε διακριτικά, το SRV μπορεί και να είναι το τελευταίο scooter στον πλανήτη για κάτι τέτοιο. 

Η πρώτη δοκιμή του νέου Aprilia SRV 850, περιλαμβάνεται στο τεύχος 11 του moto τρίτη, που βρίσκεται στα περίπτερα. 

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ