net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Husqvarna παρουσίασε το concept ΜΟΑΒ, το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο scrambler.

Τεχνολογικά προηγμένος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Παρά τη ρετρό εμφάνισή του, το MOAB διαθέτει νέες τεχνολογίες, όπως τα LED φανάρια, εμπρός και πίσω.

Το MOAB διαθέτει κινητήρα 650 κ.εκ., αλλά η Husqvarna δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Husqvarna MOAB Concept στην EICMA

Μετά το Nuda 900, η Husqvarna συνεχίζει να βολιδοσκοπεί την ασφάλτινη κατηγορία, παρουσιάζοντας ένα νέο πρωτότυπο scrambler, με το όνομα MOAB.

 
Το MOAB που παρουσιάστηκε αυτές τις ημέρες στην EICMA του Μιλάνου είναι, σύμφωνα με τη Husqvarna, η μοντέρνα εκδοχή των scrambler και συνδυάζει την παράδοση, το στιλ και τις επιδόσεις. Το όνομά του προέρχεται από μια έρημο που βρίσκεται στη Γιούτα των ΗΠΑ, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό μοτοσικλετιστών.
Η καρδιά του ΜΟΑΒ είναι ένας κινητήρας 650 κ.εκ., ο οποίος περικλείεται από ένα περιμετρικό πλαίσιο. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 17 ιντσών και ελαστικά που προσφέρουν και δυνατότητες στο χώμα, ενισχύοντας τον διπλό χαρακτήρα της μοτοσικλέτας, εντός και εκτός ασφάλτου.

Αισθητικά, το MOAB παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες. Το «ξεγυμνωμένο» πλαίσιο, η μάσκα με το number plate, οι ρευστές γραμμές που ενώνουν το χαμηλό ρεζερβουάρ με τη μονοκόμματη σέλα, ο γενικότερος σχεδιασμός των λίγων πλαστικών και η επιλογή των χρωμάτων θυμίζουν μοτοσικλέτες που έχουν οδηγήσει θρύλοι του παρελθόντος, όπως ο Steve McQueen. Το γεγονός αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τη Husqvarna να εξοπλίσει το MOAB με νέες τεχνολογίες. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ αμφότερα το εμπρός και πίσω φανάρι είναι τεχνολογίας LED.

Η Husqvarna, λοιπόν, όπως αναφέραμε και παραπάνω, βολιδοσκοπεί αντιδράσεις για τα ασφάλτινα κατορθώματά της και με το MOAB κάνει ένα ακόμη άνοιγμα, μιας και το concept, αν και όταν βγει στη μαζική παραγωγή, θα προορίζεται κατά βάση για την κίνηση στην πόλη, αλλά και για τα dirt tracks.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ