net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Από τα κορυφαία στην κατηγορία του, με στεγνό βάρος 169 κιλά.

Γυμνή αλλά και Superbike.

Με 132 ίππους και ροπή στα 9.5 kgm/ 9,500 σ.α.λ., ο Testastretta 11° κινητήρας του 848 υπόσχεται καθαρή Δεσμοδρομική απόδοση.

Για τη μείωση του βάρους, τα δύο καπάκια κεφαλών αλλά και στο εξωτερικό καπάκι του συμπλέκτη είναι από κράμα μαγνησίου.

2012 Ducati Streetfighter 848

Το Streetfighter της Ducati ήταν ένα αναπόφευκτο project, το οποίο συνδυάζει ιδανικά το πάθος για τη κατασκευή μοτοσικλετών Superbike με τον πόθο για μια γυμνή μοτοσικλέτα.

 
Ποιος άλλος θα κατασκεύαζε μια μοτοσικλέτα για τους λάτρεις της κατηγορίας που θα γιόρταζε τη γυμνή δύναμη σε όλο της το μεγαλείο; Μια μοτοσικλέτα με μυώδεις επιδόσεις κινητήρα, με επιθετική μηχανική πλαισίου και με ευφυή ηλεκτρονικά, όλα τοποθετημένα σε κοινή θέα ώστε να μπορεί κανείς να τα εκτιμήσει και να τα απολαύσει. Η Ιταλική εταιρία φτιάχνει μοτοσικλέτες για τους ενθουσιώδεις του χώρου και για αναβάτες που εκτιμούν τη δύναμη της λεπτομέρειας.

Σχεδιασμός: Αυθεντικό streetfighter
Με το ρεζερβουάρ και το σχεδιασμό της σέλας να μην αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση, όσον αφορά στις Streetfighter ρίζες του, η όρθια θέση οδήγησής του είναι αυτή που ξεκινά να σχηματίζει τον γυμνό χαρακτήρα του νέου Ducati. Το πάνελ των οργάνων είναι μινιμαλιστικό, τα χειριστήρια και ο σχεδιασμός των φαναριών αφήνουν το μούτρο καθαρό και «κακό» ενώ οι διπλές εξατμίσεις στο πλάι δίνουν χώρο στο αιχμηρό πίσω μέρος. Όπως ισχυρίζεται η Ducati, όπως και με το μεγάλο αδελφό (streetfighter 1198)κανένα άλλο μοντέλο της δεν κατάφερε ποτέ να έχει μια τέτοια επιθετική κορμοστασιά και να είναι παράλληλα άνετο, δυνατό και εύκολο στο χειρισμό και την οδήγηση.

Streetfighter: Η κουλτούρα
Η ιδέα Streetfighter γεννήθηκε στα μικρά δρομάκια της Βόρειας Αγγλίας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ’70 και ’80. Αν το «κίνημα» των Café racer έπαιρνε απλές μοτοσικλέτες και τις μετέτρεπε σε σπορ, τα Streetfighter ήταν το άκρως αντίθετο. Αυτά εξελίσσονταν με την αφαίρεση των πλαϊνών φέρινγκ από τις σπορ μοτοσικλέτες, την αφαίρεση των clip-on και την τοποθέτηση... καρατιμονιών για ακόμη πιο εύκολο χειρισμό στη πόλη.

Πλαίσιο/ Αναρτήσεις/ Φρένα: Παντρεύοντας τη τεχνολογία
Από τα κορυφαία στην κατηγορία του, με στεγνό βάρος 169 κιλά, το Streetfighter 848 έχει να καυχιέται για την υψηλή του αναλογία δύναμης – βάρους. Το πλαίσιο χωροδικτύομα διαθέτει την ίδια στρεπτική ακαμψία με το Superbike 848 EVO για να παρέχει τη βέλτιστη ευελιξία, ενώ η γωνία κάστερ του έχει αυξηθεί στα 103 χλστ. ώστε να αποδίδει αίσθηση εμπιστοσύνης στο μπροστινό. Πίσω, διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο, με μαύρο φινίρισμα, μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι, 35 χλστ. μακρύτερο από αυτό του Superbike φέρνοντας το μεταξόνιο στα 1,475 χλστ. και εκφράζοντας με αυτό το τρόπο την επιτάχυνση που μπορεί να προσφέρει το Streetfighter. Το νέο γυμνό της Ducati είναι εξοπλισμένο με πλήρως ρυθμιζόμενα (προφόρτιση, συμπίεση, επαναφορά) πιρούνια Marzocchi 43 χλστ. μπροστά και ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ της Sachs πίσω. Επίσης διαθέτει δυνατές ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo σε διπλούς δίσκους των 320 χλστ. μπροστά και διπίστονη δαγκάνα στον δίσκο των 245 χλστ. πίσω, ένας συνδυασμός ικανός να ακινητοποιήσει ικανοποιητικά τις άγριες διαθέσεις του Streetfighter.

Κινητήρας: Μιλώντας Testastretta
Με 132 ίππους και ροπή στα 9.5 kgm/ 9,500 σ.α.λ., ο Testastretta 11° κινητήρας του 848 υπόσχεται ατόφια Δεσμοδρομική απόδοση. Οι ριζικές αλλαγές που έγιναν στο διάγραμμα του συγχρονισμού επέτρεψαν να επιτευχθεί μια γεμάτη καμπύλη ροπής ακόμη και στις χαμηλές στροφές που αυξάνει την «οδηγησιμότητα» του Streetfighter 848 και, επειδή παραμένει σταθερή σε όλο το εύρος των στροφών, εξασφαλίζει την αποδοτικότητα και την απόλαυση ακόμα και στα ψηλά. Ο κινητήρας Testastretta 11° μεταδίδει τη κίνηση μέσω ενός υγρού συμπλέκτη που είναι ένα ολόκληρο κιλό ελαφρύτερος από την αντίστοιχη ξηρή έκδοση. Χαρακτηρίζεται επίσης για την ενισχυμένη ανθεκτικότητά του, την βελτιωμένη αίσθηση που δίνει αλλά και τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου κάτω από όλες τις οδηγικές συνθήκες.

DDA Ready
Το πάνελ των οργάνων έχει διπλή χρήση και ως πάνελ ελέγχου για την ενεργοποίηση του συστήματος DDA (Ducati Data Analyser) που διατίθεται σαν αξεσουάρ από τη Ducati Performance. Η μοτοσικλέτα έχει κατασκευασθεί «έτοιμη» για το kit συλλογής δεδομένων, το οποίο αποτελείται από το ειδικό DDA λογισμικό και μια κάρτα/κλειδί μνήμης που συνδέεται κάτω από τη σέλα.

DTC (Ducati Traction Control)
Προσβάσιμο από διακόπτη που βρίσκεται στο αριστερό γκριπ και με την ανάλογη ένδειξη στα ψηφιακά όργανα, το Ducati Traction Control προσφέρει μία επιλογή οκτώ οδηγικών προφίλ, ή αλλιώς «επιπέδων ευαισθησίας», το κάθε ένα προγραμματισμένο για έλεγχο του σπινιαρίσματος των τροχών, ώστε να αντιστοιχεί με τις προοδευτικές οδηγικές ικανότητες του κάθε αναβάτη.

Καπάκια μαγνησίου
Αρκετή προσοχή έχει δοθεί στη μείωση του βάρους, κάτι που υπογραμμίζεται φανερά και στα δύο καπάκια κεφαλών αλλά και στο εξωτερικό καπάκι του συμπλέκτη με κράμα μαγνησίου.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Ducati Streetfighter έχουν ως εξής:

Κινητήρας: 4Τ, L-Twin, Υ/Ψ, 8Β
Χωρητικότητα: 849 κ.εκ.
Διάμετρος x Διαδρομή: 94 x 1,2
Συμπίεση: 13,2:1
Ισχύς: 132/10.000
Ροπή: 93,5/9.500
Τροφοδοσία: Ηλ. Ψεκασμός
Πλαίσιο: Ατσάλινο χωροδικτύωμα
Μεταξόνιο: 1.475 χλστ.
Ύψος σέλας: 840 χλστ.
Ανάρτηση εμπρός: Τηλ. Πιρούνι 43 χλστ., πλήρως ρυθμιζόμενο
Ανάρτηση πίσω: Μονό αμορτισέρ, πλήρως ρυθμιζόμενο
Διαδρομή εμπρός: 127 χλστ.
Διαδρομή πίσω: 127 χλστ.
Φρένο εμπρός: 2Δ/320, τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες
Φρένο πίσω: Δ/245, διπίστονη δαγκάνα
Τροχοί / Ελαστικά: 120/70-17” & 180/60-17”
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 16,5 λίτρα
Βάρος (κενό): 169 κιλά
Βάρος (γεμάτο): 199 κιλά

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ