net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

H εντυπωσιακή ηλεκτροκίνητη Lightcycle στο δρόμο.

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί τιμή, όμως η εταιρεία δεν αρνείται την μελλοντική παραγωγή της.

Η τελική της ταχύτητα είναι τα 160 χ.α.ω. με επίσης 160 χιλιόμετρα αυτονομία.

Έτοιμη η ηλεκτρική Lightcycle παραγωγής!

Στην αρχή του έτους μια αμερικάνικη εταιρεία κατασκεύασε μια πρωτότυπη ρέπλικα της μοτοσικλέτας από την ταινία Tron. Τώρα αυτή ολοκληρώθηκε, με ηλεκτροκίνητη τεχνολογία!

 
Η Lightcycle, όπως ονομάζεται, εξελίσσεται εδώ και περίπου 8 μήνες, και κανείς δεν περίμενε αυτή τη σημαντική αλλαγή. Στην αρχή παρουσιάστηκε με κινητήρα εσωτερικής καύσης από τη Suzuki χωρητικότητας 996 κ.εκ., ενώ μάλιστα η εταιρεία που υλοποίησε το concept ανέφερε πως μπορεί να την κατασκευάσει για το αντίτιμο των 55.000 δολαρίων.

Τώρα η ίδια εταιρεία, Parker Brothers Custom Choppers που εδρεύει στην Μελβούρνη των Η.Π.Α. την ολοκλήρωσε όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο, μόνο που ο κινητήρας της Suzuki απορρίφθηκε, για χάρη ηλεκτροκινητήρα. Η μοτοσικλέτα πλέον δεν παράγει σχεδόν καθόλου θόρυβο, ενώ αν μη τι άλλο η ηλεκτρική τεχνολογία ταιριάζει απόλυτα στο χαρακτήρα της. Για την κίνηση της λοιπόν χρησιμοποιείται ηλεκτρικό μοτέρ 96 volt με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει μερικά προκαταρκτικά τεχνικά στοιχεία. Αυτά είναι η τελική ταχύτητα των 160 χιλιομέτρων, καθώς και η αυτονομία επίσης 160 χιλιομέτρων, μόνο με 35 λεπτά φόρτισης. Τιμή καθώς και αριθμός παραγωγής δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

 

ECO-moto-news - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ