net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αποστολή Ισπανία: Aprilia Dorsoduro 1200

Μεσημεράκι. Έχοντας τσιμπήσει κάτι ελαφρύ, βρίσκομαι στη σέλα του Dorsoduro 1200, ακολουθώντας το κομβόι που διασχίζει τα ισπανικά χωριά του Jerez, ψάχνοντας για την κατάλληλη ορεινή διαδρομή, ώστε να ξεδιπλώσει το Aprilia τις ικανότητές του. Άραγε, είναι το 1200 τόσο πολεμικό όσο ισχυρίζεται το press-kit;

 
«…Το προηγούμενο βράδυ είχαμε απολαύσει μια πραγματικά δυνατή παρουσίαση από την Aprilia. Έτσι, μείναμε με την εντύπωση ότι την επόμενη μέρα θα έπρεπε να επιστρατεύσουμε όλη μας τη δίτροχη εμπειρία, ώστε να τιθασεύσουμε το μαινόμενο ταύρο που άκουγε στο όνομα Dorsoduro 1200. Στην οθόνη του προβολέα, ένας stuntman ζωγράφιζε πάνω σε ένα 1200, με σούζες, endo και drift. Μετά το βίντεο, μία εικόνα ήρθε να προστεθεί στο εντυπωσιακό λανσάρισμα. Ένα F16 να σέρνει έναν τύπο που έκανε θαλάσσιο σκι. Τι είπες τώρα! Ναι, φυσικά το F16 ήταν το Dorsoduro. Μήπως έπρεπε να την κάνω με τρόπο όσο τα φώτα ήταν σβηστά και να γυρίσω με ωτοστόπ στην Αθήνα;

…ο πλοηγός σηκώνει το χέρι κάνοντας νόημα και καμιά δεκαπενταριά Dorsoduro 1200 ελαττώνουν ταχύτητα. Ο πλοηγός σταματά έξω από μία καφετέρια, το χέρι μου τραβάει το συμπλέκτη, η ένδειξη της νεκράς ανάβει πράσινη στα όργανα, το αριστερό μου πέλμα πατάει γερά στην άσφαλτο και πιέζω το kill switch. Δεν έχουν περάσει ούτε 30 λεπτά από όταν αφήσαμε πίσω μας το ξενοδοχείο και ο πραγματικός χαρακτήρας του «ασυγκράτητου» Dorsoduro έχει ήδη φανεί ξεκάθαρα. Ας το βγάλουμε από τη μέση, λοιπόν. Τρόμος; Ατίθασο λιοντάρι; Υπερβολική, ανεξέλεγκτη ιπποδύναμη; Μηχάνημα φτιαγμένο από το Θεό της καγκουριάς; Όχι, όχι, όχι και πάλι όχι. Ωραία. Το είπα και ησύχασα. Το marketing έδωσε ρέστα για να μας πείσει για το κτήνος που δημιούργησαν στο Noale, αλλά μια πρώτη βόλτα έφτανε για να πειστούμε όλοι για το αντίθετο. Ας εξηγήσω όμως καλύτερα τι εννοώ, ώστε να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.

…ο κινητήρας δεν είναι απλά ένα υπερ-κυβισμένο «γουρούνι», προερχόμενο από το 750. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα θαυμαστό νέο σύνολο, που -αν έχετε το Θεό σας- είναι μάλιστα τόσο μαζεμένο σε διαστάσεις που αποδεικνύεται μικρότερο από εκείνο του 750!

..σε ένα σημείο, είχαμε την τύχη να οδηγήσουμε σε μια ονειρική κατηφορική διαδρομή, που θύμιζε γοητευτικό τρενάκι του τρόμου! Φρεσκοστρωμένη, αλφαδιασμένη άσφαλτος, με διαδοχικές κλειστές στροφές που ήθελαν πρώτη-δευτέρα στο κιβώτιο και γκρέμια δεξιά κι αριστερά. Εκεί, το Dorsoduro πιέστηκε στα απόλυτα όρια της πρόσφυσης και της κατασκευής του, βοηθώντάς μας να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα που αφορούν στην extreme οδήγηση.»


Περισσότερα για το Aprilia Dorsoduro 1200, μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο24 του Moto Τρίτη, που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ