
Με τον όρο «μεσαία» scooter αναφερόμαστε στην κατηγορία από τα 200 μέχρι τα 400κ.εκ. Η κατηγορία αυτή είναι ιδανική για όσους θέλουν να μετακινούνται γρήγορα μέσα στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν να καλύψουν και μεγαλύτερες αποστάσεις σε μια βόλτα.
To Morbidelli SC 300 σημειώνει τη χαμηλότερη κατανάλωση στα 3.3l.
Ισχυρότερος κινητήρας για το Zontes με απόδοση 37 ίππων.
Καλύτερο φρενάρισμα για το Joymax Z3i στα 44.2m.
Πιο προσιτή τιμή στις 4.190 ευρώ για το SC 300.
VOGE: SR1 ADV & SR2 ADV σε 2 εκδόσεις κυβισμού!
Με τον όρο «μεσαία» scooter αναφερόμαστε στην κατηγορία από τα 200 μέχρι τα 400κ.εκ. Η κατηγορία αυτή είναι ιδανική για όσους θέλουν να μετακινούνται γρήγορα μέσα στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα επιθυμούν να καλύψουν και μεγαλύτερες αποστάσεις σε μια βόλτα. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε επιλογές που συνδυάζουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε εργονομία και άνεση, όπως επίσης και στην αναλογία ισχύος με κατανάλωση. Εμείς στο συγκεκριμένο άρθρο επιλέγουμε τα πέντε σκούτερ με τιμές κάτω από 5.000 ευρώ, που σημειώνουν τη χαμηλότερη κατανάλωση. Όπως φαίνεται και στο πινακάκι, κανένα από τα δίκυκλα της συγκεκριμένης λίστας δεν ξεπερνά τα τέσσερα λίτρα σε κατανάλωση. Την μικρότερη τιμή κατανάλωσης μας έχει δώσει το Morbidelli SC 300 στα 3.3l. Ακολουθεί το Voge SR3 στα 3.6l και στα 3.7l βρίσκουμε τα δυο μοντέλα της Sym, Joymax Z3i και Joyride 300. Τέλος, με ελάχιστη διαφορά στα 3.8l, κλείνει τη λίστα το Zontes D350.
| Μάρκα | Τιμή | Κυβικά | Ισχύς Hp / Στροφές | 100 - 0 Km/h (Μέτρα) | Μέση Κατανάλωση |
|---|---|---|---|---|---|
| MORBIDELLI SC300 | 3.990 | 278 | 25,8 | 46,2 | 3,3 |
| VOGE SR3 | 3.995 | 244 | 26 | 44,5 | 3,6 |
| SYM JOYMAX Z3i | 4.195 | 249 | 25 | 44,2 | 3,7 |
| SYM JOYRIDE 300 | 4.595 | 278 | 26 | 48 | 3,7 |
| ZONTES D350 | 4.795 | 349 | 37 | 44,6 | 3,8 |
Όπως αναφέραμε η συγκεκριμένη κατηγορία καλείται να καλύψει τις ανάγκες αναβατών και για κοντινές εξορμήσεις εκτός πόλης. Χρειάζεται συνεπώς ικανές τιμές ιπποδύναμης προκειμένου ο αναβάτης να κινείται με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο, είτε μόνος του είτε με συνεπιβάτη. Στην κορυφή για το συγκεκριμένο συγκριτικό, σκαρφαλώνει το Zontes D350 με απόδοση 37 ίππων, αρκετά ψηλότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα scooter της λίστας. Είναι άλλωστε ένα χαρακτηριστικό για το οποίο έχει ξεχωρίσει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ακολουθούν Voge SR3 και Sym Joyride στους 26 ίππους και ελάχιστα πίσω στο SC 300 με 25,8. Tέλος, βρίσκουμε το Joymax Z3i με 25 ίππους.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Τα συστήματα πέδησης είναι ένα κεφάλαιο που-με τα επίπεδα ποιότητας κατασκευής που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία-αναμένεται να είναι πάντα σε κορυφαίο επίπεδο. Το ισχυρό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό φρενάρισμα είναι ζητούμενο για κάθε αναβάτη, ειδικότερα σε μετακινήσεις εντός πόλης όπου οι περιπτώσεις που χρειάζεται να καταφύγουμε σε «φρένα πανικού», είναι πολλές φορές παραπάνω κι από μια σε κάθε διαδρομή. Τα ισχυρότερα φρένα στη λίστα μας ανήκουν στο Sym Joymax Z3i με ακινητοποίηση στα 44,2m από τα 100χλμ/ω. Ελάχιστα μπροστά του θα σταματήσουν Voge SR3 στα 44,5 και Zontes D350 στα 44.6m. Έπειτα, με λίγο μεγαλύτερη διαφορά, θα βρούμε το SC 300 της Morbidelli στα 46,2m και το Sym Joyride στα 48m.
Η συνολική εικόνα για το συγκριτικό μας θα συμπληρωθεί από τις τιμές αγοράς για κάθε ένα από τα scooter που αναφέρουμε. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο του άρθρου, το κόστος δε θα ξεπεράσει τις 5.000 ευρώ, για την ακρίβεια, με βάση τους τιμοκαταλόγους των εταιριών, δε θα ξεπεράσει τις 4.800. Στην πρώτη θέση με την πιο προσιτή τιμή θα βρούμε το Voge SR3 με το κόστος αγοράς του να είναι 3.995 ευρώ. Στη συνέχεια, με μικρή διαφορά μεταξύ τους έχουμε Morbidelli SC300 στις 4.190 και Sym Joymax στις 4.195 ευρώ. Η λίστα κλείνει με Sym Joyride στην τιμή των 4.295 ευρώ και Zontes D350 στις 4.795 ευρώ.
mototriti.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.: 998384177
Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: info@mototriti.gr
Τηλέφωνο: 211 1085500
Ιστοσελίδα: www.mototriti.gr
Διοικητικά Στελέχη
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη – Δάφνη Τριανταφύλλη
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής: Νίκος Καρανάσιος
Διευθυντής σύνταξης: Παναγιώτης Σιώπης
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.