Αυτό είναι το νέο Zontes 350GK.

Αυτό είναι το νέο Zontes 350GK.

Zontes: Παρουσίασε το νέο 350GK

Μια νέα μοτοσυκλέτα με μεγαλύτερο κυβισμό από τα συνηθισμένα της και με ρετρό σχεδιαστικό προσανατολισμό, παρουσίασε η Zontes, ονόματι 350GK. Δείτε περισσότερα.

H Zontes είναι μια μάρκα μοτοσυκλετών που έχει γίνει γνωστή στην χώρα μας και με το όνομα της Daytona, αφού δήλωσε βροντερά το παρόν στην αγορά μας τα τελευταία χρόνια με προσιτές, αλλά άριστα εξοπλισμένες μοτοσυκλέτες στις δυνατές κατηγορίες. Τώρα η Zontes φέρεται να παρουσίασε, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, μια νέα μοτοσυκλέτα, η οποία είναι μεγαλύτερη σε κυβισμό και ασπάζεται την μόδα των νεορετρό μοντέλων.
 
Αυτή η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ είναι η νέα 350GK. Σχεδιαστικά, βλέπουμε ότι αν και τα φουτουριστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Zontes είναι παρόντα, η ρετρό προσέγγιση στην μοτοσυκλέτα είναι επίσης σαφής, με scrambler look και ακτινωτούς τροχούς. Επίσης, το εμπρός φανάρι είναι κυκλικού σχήματος, ενώ οι καθρέπτες bar-end στα άκρα του τιμονιού είναι μια ακόμη, ισχυρή λεπτομέρεια ρετρό.
 
Ο κινητήρας της 350GK είναι μια ολοκαίνουργια μονάδα από την Zontes, η οποία ξεπερνά σε κυβισμό και σε ισχύ τον μονοκύλινδρο των 310 κυβικών που γνωρίζουμε και στην χώρα μας. Ο νέος κινητήρας αποδίδει 43,5 ίππους και 3,5 kgm ροπής, που σε συνδυασμό με τα ελαφρώς πάνω από 150 κιλά του νέου μοντέλου, παραπέμπει σε ικανότατες επιδόσεις που μπορούν να τοποθετήσουν το 350GK σε ισχυρή θέση, απέναντι στον ανταγωνισμό. Η Zontes δηλώνει ότι ο νέος κινητήρας είναι βελτιωμένος και σε επίπεδο κραδασμών, μειωμένους κατά 20% σε σχέση με ανάλογους μονοκύλινδρους.
 
Το 350GK φέρει επίσης ανανεωμένο πλαίσιο και νέο αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ νέες είναι οι αναρτήσεις, οι δίσκοι των φρένων αλλά και οι δαγκάνες. Το μοντέλο φέρει επίσης TFT οθόνη ενδείξεων, πλήρη φωτισμό LED, ένδειξη πίεσης ελαστικών, συμπλέκτη ολίσθησης και ABS δύο καναλιών. Το 350GK εξοπλίζεται με ρεζερβουάρ 17 λίτρων, ενώ η εταιρεία «τάζει» κατανάλωση κάτω από τα 3λτ/100 χιλιόμετρα!
 
Το μοντέλο αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του και στην Ευρώπη, πιθανότατα δε και στην χώρα μας, ενώ θα αποτελέσει το ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας της Zontes μέχρι αυτή την στιγμή. Πως σας φαίνεται;