Zongshen RX6 Cyclone

Zongshen RK6

Zongshen: Αυτά είναι τα νέα δικύλινδρα 650

(Τουλάχιστον) ένα adventure και ένα τουριστικό μοντέλο ετοιμάζει η Zongshen για το μέλλον, παρουσιάζοντας τα δημοσίως. Τι λέτε εσείς;

Οι κινεζικές εταιρείες μοτοσυκλετών κλιμακώνουν την επέλασή τους στις παγκόσμιες αγορές, αφού τα τελευταία τους μοντέλα είναι εξελιγμένα, αλλά και πολύ πιο ποιοτικά, σε σχέση με το παρελθόν. Η Zongshen είναι μία από αυτές, η οποία μάλιστα έχει εξασφαλίσει και συνεργασία με την βρετανική Norton.

Οι μοτοσυκλέτες που βλέπετε εδώ είναι δύο νέα μοντέλα, τα οποία θα βασίζονται στον δικύλινδρο κινητήρα των 650 κ.εκ. της Norton. Μην ξεχνάτε ότι η Zongshen έχει επίσημα την άδεια να κατασκευάζει την δική της εκδοχή του βρετανικού κινητήρα, έχοντας ανακοινώσει και νέα μοντέλα με τον νέο κινητήρα.

Το adventure μοντέλο ονομάζεται Cyclone RX6 και ο «ευρωπαϊκός» αέρας σχεδίασης πάνω του δεν κρύβεται. Προσέξτε την χρήση ακτινικών φρένων, ανεστραμμένου πιρουνιού, κιγλκιδώματος προστασίας και «τριβάλιτσου», σε ένα πακέτο που σίγουρα θα προσφερθεί με στόχο την πολυποίκιλη χρήση.



Από την άλλη, παρουσιάστηκε και η RK6, η οποία ασπάζεται την εμφάνιση και την φιλοσοφία του full-size τουριστικού δικύκλου. Αν η εμφάνιση σας θυμίζει κάτι, δεν έχετε άδικο… Οι Βαυαρικές νότες στην σχεδίαση δεν κρύβονται, αφού ανέκαθεν οι Κινέζοι αφομοιώνουν εξαιρετικά ότι τους ενδιαφέρει.



Οι δύο μοτοσυκλέτες αναμένεται να αποδίδουν περίπου 70 ίππους, από τον δικύλινδρο των 650 κ.εκ., ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη για έλευσή τους προς… τα εδώ. Αναμένουμε περισσότερα.