Το νέο sport μοντέλο της Yamaha με τον κινητήρα CP2 των 689 κ.εκ. πλησιάζει όλο και περισσότερο στην πραγμάτωση...

Yamaha YZF-R7: Έρχεται το 2022

Ακόμα περισσότερες ενδείξεις για την επικείμενη παρουσίαση του νέου, μεσαίου sport μοντέλου από την Yamaha, δημοσιοποιούνται στα παγκόσμια μέσα. Δείτε τι κυκλοφόρησε αυτή την φορά…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Οι παλιότεροι από εμάς θυμούνται το θρυλικό Yamaha R7, που παρουσιάστηκε το 1999, ως μια ειδική ομολογκασιόν έκδοση. Μπορεί η αυθεντική R7 να έλαβε θρυλικές διαστάσεις τα επόμενα χρόνια, όμως φαίνεται πως η Yamaha θα επαναφέρει το όνομα της μοτοσυκλέτας, παρουσιάζοντας μια νέα sport bike μεσαίου κυβισμού… ακριβώς όπως λένε οι φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό.
 
Όπως χαρακτηριστικά δημοσίευσαν αμερικανικά μέσα, όπως το Motorcycle.com, η Yamaha κατοχύρωσε εκ νέου την ονομασία YZF-R7 για επερχόμενο μοντέλο του 2022, στην αρχή επιτήρησης ρύπων οχημάτων της California, την CARB. Από τα έγραφα της CARB έχουν προκύψει πολλές φορές, αλάνθαστες πληροφορίες για νέα μοντέλα που έρχονται και οι πληροφορίες για την R7 επιβεβαιώνουν πολλαπλά ρεπορτάζ και φήμες, που κυκλοφόρησαν τον προηγούμενο καιρό.
 
Η ίδια η καταχώρηση του μοντέλου στην CARB, κάνει λόγο για μια μοτοσυκλέτα με κυβισμό 689 κ.εκ., ακριβώς όσο το Yamaha MT-07. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι ο κινητήρας CP2 θα αποτελεί τον πυρήνα του μοντέλου, αν και περισσότερες πληροφορίες για την ισχύ που θα έχει ή άλλα παρόμοια δεδομένα, δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Αναμένεται ωστόσο, ότι ο κινητήρας θα έχει αυξημένη ισχύ για τις ανάγκες μιας supersport μοτοσυκλέτας.
 
Σε επίπεδο πλαισίου και αναρτήσεων, ρεαλιστικά θα πρέπει να περιμένουμε μικρές μόνο αλλαγές, καθώς μεγάλες επεμβάσεις αυξάνουν ανάλογα και το κόστος, κάτι που δεν θέλει απαραίτητα η Yamaha προκειμένου να κάνει το μοντέλο πιο προσιτό. Σε επίπεδο ηλεκτρονικών, ωστόσο, αναμένεται να τοποθετηθούν κάποια συστήματα, κατά ελάχιστον ένα Traction Control, πιθανώς δε και με την χρήση ενός IMU αισθητήρα. Έτσι η Yamaha φιλοδοξεί να κοιτάξει στα μάτια, την Aprilia και το RS660, σε μια κατηγορία που ξαφνικά εμφανίζεται ισχυρή και θελκτική… Προς το παρόν περιμένουμε περισσότερα.