Η νέα Yamaha Tenere 700

Η νέα Yamaha Tenere 700

Η νέα Yamaha Tenere 700

Η νέα Yamaha Tenere 700

Yamaha Tenere 700: Στις σημαντικότερες μοτό του 2019

Μπορεί η μεσαία μοτοσυκλέτα περιπέτειας της Yamaha να ξεχωρίσει ανάμεσα στις καλύτερες του 2019; Φυσικά και μπορεί. Δείτε τους λόγους.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

To 2019 προμηνύεται μια μεγάλη χρονιά για την μοτοσυκλέτα. Σε Intermot και EICMA, αλλά και στο σαλόνι του Παρισιού, οι κατασκευαστές έδειξαν «άγριες» διαθέσεις αποκαλύπτοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ, πάνω από 70 νέα μοντέλα μοτοσυκλετών και scooters. Ποια όμως ξεχωρίζουν μέσα από όλα αυτά, ως τα καλύτερα μοντέλα του 2019;

Τις επόμενες ημέρες, θα ασχοληθούμε αναλυτικά με τα  μοντέλα μοτοσυκλετών και scooters, τα οποία ξεχωρίζουν ως οι πλέον ισχυρότερες προτάσεις, για το 2019.

Yamaha Tenere 700

Πρόκειται για μία από τις πλέον αναμενόμενες, ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες για το 2019. Η Yamaha ρίχνει ένα δυνατό χαρτί στην παρτίδα των Adventure μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού, χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό όνομα από την ιστορία της και χτίζοντας ένα νέο μοντέλο, με κινητήρα και τεχνογνωσία που ήδη έχουν αποδείξει την δυναμική τους. Το Tenere 700 παρουσιάστηκε στην φετινή EICMA, αφού όμως πρώτα γύρισε τον κόσμο σε μορφή προπαραγωγής, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές του σε σκληρές διαδρομές εκτός δρόμου. Μπορεί η Tenere 700 να αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα μοντέλα του 2019;



Τεχνικά μιλώντας

Η Tenere 700 είναι μια μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε βασισμένη στην πρωτότυπη T7. Χτίστηκε πάνω σε ένα καινούργιο, ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, σχεδιασμένο για μικρό βάρος και μεγάλη αντοχή –βασικά προαπαιτούμενα για χρήση δρόμου. Ως πηγή ισχύος της Tenere 700 επιλέχθηκε ο πασίγνωστος δικύλινδρος CP2, που χρησιμοποιείται ήδη με τεράστια επιτυχία στα MT-07 και Tracer 700 και έχει συγκλονίσει αναβάτες και δημοσιογράφους, με την συμπεριφορά του.  Ο κινητήρας αποδίδει 75 ίππους και για την περίσταση του Tenere 700, έχει δεχθεί αλλαγές στην τελική μετάδοση και τον ψεκασμό.

Οι ακτινωτοί τροχοί των 21 και 18 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, συνεργάζονται με νέες, μεγάλης διαδρομής αναρτήσεις. Εμπρός, χρησιμοποιείται ένα πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι 43 χιλιοστών διαμέτρου, το οποίο προσφέρει διαδρομή 210 χιλιοστών. Πίσω, ένα αμορτισέρ με διαδρομή 200 χιλιοστών και ρυθμιζόμενο από απόσταση, ακόμη και εν κινήσει, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο, συνεργαζόμενο με ένα ελαφρύ ψαλίδι αλουμινίου.

Η εργονομία ήταν κάτι στο οποίο δόθηκε μεγάλη σημασία στην σχεδίαση του Tenere 700 και πολλά στοιχεία της μοτοσυκλέτας στοχεύουν στην παροχή ελέγχου και άνεσης στον αναβάτη. Το κωνικό τιμόνι, το στενό ρεζερβουάρ και η επίπεδη σέλα χαρίζουν μεγάλη ευελιξία επιλογής της κατάλληλης θέσης οδήγησης στον αναβάτη, ενώ το φέρινγκ έχει σχεδιαστεί για υψηλό βαθμό ανεμοκάλυψης. Το σύστημα ABS της Tenere 700 μπορεί να απενεργοποιηθεί, αφήνοντας τον απόλυτο έλεγχο του φρεναρίσματος στον αναβάτη.H Yamaha δηλώνει πως το νέο μοντέλο, θα έχει μια αυτονομία άνω των 350 χιλιομέτρων. 


 
Γιατί είναι στις καλύτερες μοτοσυκλέτες για το 2019;
  1. Η μεσαία adventure κατηγορία είναι η σημαντικότερη στην Ελλάδα: Οι μοτοσυκλέτες on-off, πέρα από το ότι διανύουν μια περίοδο μεγάλης επιτυχίας παγκοσμίως και στην χώρα μας, είναι παράλληλα οι μοτοσυκλέτες που είναι οι πιο κατάλληλες για την ελληνική πραγματικότητα. Παράλληλα, είναι έκδηλη η τάση των αναβατών, να προτιμούν πλέον μοτοσυκλέτες της κατηγορίας σε μικρότερο κυβισμό, που εξασφαλίζει τόσο μικρότερα έξοδα όσο και πιο διαχειρίσιμη οδηγική συμπεριφορά. Το Tenere 700 έχει λοιπόν όλα τα φόντα, να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε, πόση επιτυχία έχει σημειώσει η πρώτη μοτοσυκλέτα της CP2 πλατφόρμας στα 700 κυβικά, το ΜΤ-07.
  2. Έχει έναν από τους καλύτερους κινητήρες στην βιομηχανία: Ο CP2 των 689 κυβικών και των 75 ίππων είναι ένας κινητήρας-διαμάντι. Με κύριο χαρακτηριστικό του την πλούσια ροπή του, την άμεση απόκρισή του στο γκάζι και την ομαλή λειτουργία του, ο CP2 μπορεί να κινήσει με αξιώσεις την νέα Tenere 700 ενθουσιάζοντας τον αναβάτη της. Παράλληλα, με το μικρό βάρος και τις διαστάσεις του, αλλά και την μικρή του κατανάλωση, καθίσταται ιδανικός για ταξίδια και εξερευνήσεις εκτός δρόμου. Επίσης, μην ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό: Οι 75 ίπποι είναι μια απόλυτα διαχειρίσιμη τιμή ισχύος, για μοτοσυκλέτα εκτός δρόμου και όχι υπερβολική. 
  3. Έχει δημιουργήσει έντονη αναμονή: Με το World Raid, η Yamaha προώθησε παγκόσμια το Tenere 700, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλές αγορές στον πλανήτη, να το γνωρίσουν. Μέσα από τον χρόνο αναμονής που ανήλθε σχεδόν στα 2 χρόνια, η Yamaha έχτισε την επιθυμία στους αναβάτες, παρουσιάζοντας ένα σύνολο που εντυπωσίασε και είναι σίγουρο, πως η εταιρεία γνωρίζει το πώς θα διαθέσει το μοντέλο ξεχωριστά σε κάθε αγορά, προκειμένου να είναι επιτυχημένο.
  4. Είναι καθαρά χωμάτινη μοτοσυκλέτα. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει δημιουργηθεί με ξεκάθαρη ταυτότητα και αποστολή. Αυτό σημαίνει, πως η ποιότητα του τελικού προϊόντος μόνο υψηλή μπορεί να είναι, μιας και δεν αναγκάζεται να κάνει συμβιβασμούς προς διάφορες κατευθύνσεις. Η Tenere 700 είναι μια μοτοσυκλέτα που προορίζεται ξεκάθαρα για οδήγηση κυρίως εκτός δρόμου και το εξοπλιστικό της επίπεδο υπογραμμίζει αυτό το χαρακτηριστικό. Επιπλέον, αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση σε μια κατηγορία, που διαρκώς δείχνει να στρέφεται προς την άσφαλτο και την ταξιδιωτική χρήση μεγάλων αποστάσεων, δίνοντας επιλογές σε αναβάτες που δεν ψάχνουν μόνο αυτά.