Μερικά από τα σχέδια της Yamaha για το υπό ανάπτυξη τετράτροχο όχημα της.

Μερικά από τα σχέδια της Yamaha για το υπό ανάπτυξη τετράτροχο όχημα της.

Μερικά από τα σχέδια της Yamaha για το υπό ανάπτυξη τετράτροχο όχημα της.

Yamaha: Στα σκαριά νέο τετράτροχο όχημα

Πατέντες για ένα όχημα που θα στέκεται μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας και θα έχει 4 τροχούς, φέρεται να κατέθεσε η Yamaha πριν λίγες ώρες. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Τα οχήματα LMW – Leaning Multi Wheels, όπως χαρακτηριστικά τα ονομάζει η Yamaha, φαίνεται να κερδίζουν έδαφος στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης των εταιρειών. Μετά από λίγα μόλις 24ωρα από την αποκάλυψη των νέων πατεντών για τρίτροχη μοτοσυκλέτα από την Kawasaki, τώρα νέα σχέδια που αφορούν την Yamaha, αποκαλύπτονται.
 
Η είδηση βρέθηκε για πρώτη φορά online σε Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης και, σύμφωνα με αυτά, απεικονίζουν την τετράτροχη μελέτη της Yamaha που κυριολεκτικά ακροβατεί ανάμεσα σε 2 κόσμους. Τα σχέδια εμφανίζουν ένα διθέσιο όχημα, με την μία θέση πίσω από την άλλη όπως στις μοτοσυκλέτες, αλλά με καθίσματα τύπου αυτοκινήτου. Το όχημα φέρει «συμβατικό» τιμόνι σαν αυτοκίνητο, ωστόσο φαίνεται ότι κάνει χρήση ειδικού συστήματος αναρτήσεων, ώστε να μπορεί να παίρνει κλίση στις στροφές σαν μοτοσυκλέτα.


 
Το υπό ανάπτυξη όχημα θυμίζει ελαφρώς το Yamaha MW-Vision που είχε παρουσιαστεί το 2019, φυσικά με την προσθήκη του 4ου τροχού. Από τα σχέδια που υπάρχουν μέχρι τώρα, δεν αποκαλύπτεται κάτι περισσότερο για τα μηχανικά μέρη του μοντέλου , αν και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να είναι ηλεκτροκίνητο με τις μπαταρίες να φιλοξενούνται στο πάτωμα. Η λύση αυτή που εφαρμόζεται ευρέως στα αυτοκίνητα, επιτρέπει καλή χωροταξική ταξινόμηση των συσσωρευτών αλλά και διατήρηση του κέντρου βάρους χαμηλά.
 
Προς το παρόν όλα είναι σε θεωρητικό επίπεδο, βέβαια, με την Yamaha να διατηρείται σιωπηλή. Πως θα σας φαινόταν η ιδέα για ένα τετράτροχο όχημα διασκέδασης, που πλαγιάζει σαν μοτοσυκλέτα αλλά  «πατάει» σαν αυτοκίνητο;