Yamaha E-01

Yamaha E-02

Yamaha YPJ-YZ

Yamaha: Νέα ηλεκτροκίνητα στο Tokyo Motor Show

Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει στην μεγάλη έκθεση του Τόκιο προεπισκοπεί η Yamaha, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 2 scooters και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Εν όψει της έκθεσης του Τόκιο, που θα ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου, η Yamaha αποκάλυψε 3 νέα μοντέλα που θα δούμε εκεί, ενώ άφησε «τυράκι» και για παρουσιάσεις 2 ακόμα σημαντικών μοντέλων. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά: Τα νέα μοντέλα είναι ηλεκτροκίνητα scooter και ένα ηλεκτρικά υποβοηθούμενο mountain bike, με τις ονομασίες E-01, E-02 και YPJ-YZ.

Το E-01 είναι ένα καινούργιο ηλεκτρικό scooter, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ήδη, θα είναι αντίστοιχο με ένα μοντέλο βενζίνης των 125 κυβικών, σε επιδόσεις και τοποθέτηση στην αγορά. Δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά για το μοντέλο, πέρα από την υπόσχεση για «γρήγορη» επαναφόρτιση και μεγάλη ευελιξία στις αστικές συνθήκες. Εμάς μας κάνει εντύπωση το υλικό της σέλας που φαίνεται στην φωτογραφία, που μοιάζει να εκτείνεται και μέχρι την ποδιά και να έχει την υφή… κουβέρτας.



Το επόμενο μοντέλο, είναι το E-02, scooter ανάλογο με μοντέλο 50 κυβικών, σε αναλογία με οχήματα βενζίνης. Το Ε-02 θα χρησιμοποιεί πλατφόρμα διαμοιρασμού μπαταριών με αφαιρούμενους συσσωρευτές, για γρήγορη εναλλαγή της άδειας μπαταρίας με γεμάτη. Επιπλέον, η Yamaha αποκάλυψε το YPJ-YZ, ένα ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση και τεχνολογία αιχμής.




Τι θα είναι όμως, τα δύο μοντέλα που θα αποκαλυφθούν στις 23 Οκτωβρίου; Οι πληροφορίες από τις πηγές διίστανται προς το παρόν, με τα σενάρια να συγκλίνουν προς ένα ολοκαίνουργιο Super Tenere 1200 και ένα νέο MT-10. Περιμένουμε περισσότερα, και επίσημα…