Μερικά από τα σχέδια που συνδέονται με το Yamaha E01 scooter.

Μερικά από τα σχέδια που συνδέονται με το Yamaha E01 scooter.

Μερικά από τα σχέδια που συνδέονται με το Yamaha E01 scooter.

Yamaha: Κατοχυρώνει το ηλεκτρικό scooter E01

Έρχεται σύντομα νέο ηλεκτροκίνητο δίκυκλο από την Yamaha; Η εταιρεία φέρεται να κατοχύρωσε μια ονομασία για ένα ηλεκτρικό scooter που έχουμε δει ως concept ήδη, φανερώνοντας εξελίξεις. Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha, στην έκθεση του Τόκιο to 2019, παρουσίασε το ηλεκτρικό concept scooter με την ονομασία E01 και, από ότι φαίνεται, η ανάπτυξη του μοντέλου δεν σταμάτησε ποτέ από τότε. Πιο συγκεκριμένα, η Yamaha κατοχύρωσε την ονομασία στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), για την άδεια να χρησιμοποιήσει την ονομασία για «ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και μέρη αυτών» από τις 17 Μαΐου και μετά.
 
Παράλληλα με την είδηση αυτή, η Yamaha κατοχύρωσε και αρκετά 3D σχέδια σε συνδυασμό με την ονομασία του μοντέλου, που δίνουν μια ιδέα για την εμφάνιση του E01. Η GT μορφή δεν κρύβεται, ούτε φυσικά και οι φουτουριστικές καταβολές που είναι γενναιόδωρες στο σχέδιο. Τολμούμε μάλιστα να πούμε, ότι το εμπρός μέρος θυμίζει κάτι από… KTM. Μάλιστα, στο κέντρο του «φωτιστικού σώματος» διακρίνεται ένα πάνελ, που πιθανότατα κρύβει μια υποδοχή φόρτισης.
 
Κατά τα άλλα, είναι σαφές ότι το μοντέλο θα φέρει μια κεντρικά τοποθετημένη μπαταρία, ενώ σε επίπεδο επιδόσεων, η Yamaha είχε δηλώσει για το E01 concept ότι είναι ένα όχημα «αστικής κυκλοφορίας», με ισχύ συγκρίσιμη με αυτή ενός κινητήρα 125 κυβικών. Συνεπώς λοιπόν, δείτε το σαν ένα ηλεκτροκίνητο NMAX, που θα κυμαίνεται στους 15 ίππους, ώστε να είναι κατάλληλο και για οδήγηση με δίπλωμα A1.
 
Φυσικά, τα σχέδια που κατοχύρωσε η εταιρεία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν ακόμα «δεσμευτικά» για την μορφή του μοντέλου. Μένει μόνο να τηρήσουμε στάση αναμονής, ώστε να δούμε τι ετοιμάζει η Yamaha για το μοντέλο…

(Πηγή: BikeSocial/RideApart)