Yamaha: Ηλεκτρικό μοτέρ με 270 ίππους

Η Yamaha ετοιμάζει μια σειρά από ηλεκτροκινητήρες που θα έχουν απόδοση από 47 μέχρι 268 ίππους και ναι, μπορούν να τοποθετηθούν σε μοτοσυκλέτες.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Οι κινητήρες αυτοί είναι τεχνολογίας μόνιμου μαγνήτη και λόγω των περιορισμένων διαστάσεών τους μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα οχήματα. Η Yamaha στοχεύει ξεκάθαρα στα αυτοκίνητα ή άλλα τετράτροχα οχήματα, αλλά τίποτα δεν την εμποδίζει να τοποθετήσει τέτοιους κινητήρες σε μοτοσυκλέτες.

Η Ιαπωνική εταιρεία έχει αυτή τη στιγμή πολλά ηλεκτρικά projects «στα σκαριά» που περιλαμβάνουν από scooters μέχρι trial μοτοσυκλέτες και στόχος της είναι να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα τελικής και τα 100 χιλιόμετρα αυτονομίας. Πάντως, με τόσο μεγάλο εύρος ιπποδύναμης, η Yamaha θα μπορούσε να εφοδιάσει με τέτοιους ηλεκτροκινητήρες μια τεράστια γκάμα μοντέλων, από ελαφριά commuters μέχρι παντοδύναμα supersport.

Τα ηλεκτρικά πρωτότυπα της εταιρείας (δίτροχα, τρίτροχα και τετράτροχα) μας έχουν απασχολήσει πολύ καιρό τώρα και ίσως αυτή η νέα γενιά κινητήρων να σημαίνει ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στο τελικό προϊόν.