Η Yamaha FJR1300 Ultimate Edition

Yamaha FJR1300 Ultimate Edition

Η τελευταία έκδοση της τουριστικής μοτοσυκλέτας FJR1300 της Yamaha κάνει ντεμπούτο, ως φόρος τιμής στα σχεδόν 20 χρόνια κυκλοφορίας του. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η έλευση των προδιαγραφών Euro5 στην μοτοσυκλέτα σημαίνει, εκτός από πολλή δουλειά από τους κατασκευαστές, και την διακοπή ορισμένων μοντέλων. Ένα από αυτά, λοιπόν, είναι και η μεγάλη τουριστική μοτοσυκλέτα Yamaha FJR1300, η οποία αποκαλύφθηκε στην νέα της έκδοση «Ultimate Edition» εν όψει της EICMA. Η έκδοση θα αφορά τόσο την FJR1300AE, όσο και την AS με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Να θυμίσουμε εδώ ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία, τα ήδη υπάρχοντα και όχι ολοκαίνουργια μοντέλα μοτοσυκλετών, έχουν περιθώριο εναρμονισμού με τα Euro5 μέχρι το τέλος του 2020. Μέχρι τότε, μπορούν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν και να διατίθενται κανονικά, από τις εταιρείες και η FJR1300 προφανώς εμπίπτει στην κατηγορία αυτή.

Η μεγάλη τετρακύλινδρη τουριστική, στην έκδοση «Ultimate Edition», θα διατίθεται αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες. Η σέλα του μοντέλου φέρει χρυσές ραφές και ένα ειδικό λογότυπο που υπογραμμίζει τον special χαρακτήρα του.

Η FJR1300 θέτει την απόλυτη άνεση και ταξιδιωτική απόλαυση σε πρώτο πλάνο και έτσι, η σέλα, το τιμόνι και τα φέρινγκ είναι ρυθμιζόμενα, ενώ η ζελατίνα της ρυθμίζεται ηλεκτρικά. Η Ultimate Edition φέρει επίσης εκτροπείς αέρα στον βασικό εξοπλισμό της, για καλύτερη άνεση στα μεγάλα ταξίδια και τις μεγάλες ταχύτητες.

Στον εξοπλισμό της έκδοδης, περιλαμβάνονται σκληρές πλαϊνές βαλίτσες στο χρώμα της μοτοσυκλέτας, θερμαινόμενα γκριπ, ρυθμιζόμενη σέλα και παροχή ρεύματος 12V. Σε μηχανολογικό επίπεδο, η FJR1300 φέρει τον γνωστό τετρακύλινδρο κινητήρα, με σασμάν 6 σχέσεων (με αυτόματες αλλαγές ταχυτήτων στην AS έκδοση), συμπλέκτη ολίσθησης, traction control και D-Mode, cruise control, προσαρμοζόμενα φώτα στροφής και ρεζερβουάρ 25 λίτρων.
Οι FJR1300AS και AE Ultimate Edition, θα γίνουν διαθέσιμες από τον Δεκέμβριο.