Ποια μορφή θα μπορούσε να έχει η «μοτοσυκλέτα που δε θα πέφτει» από την Yamaha;

Yamaha: Ετοιμάζει την μοτοσυκλέτα που δε θα πέφτει

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στα ενδότερα της Yamaha, η οποία φαίνεται ότι δουλεύει στις τεχνολογίες του μέλλοντος με στόχο να παρουσιάσει ένα ριζοσπαστικό νέο μοντέλο, που δεν θα πέφτει! Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha είναι μία από τις εταιρείες που έχουν επενδύσει πολύ στην προσωπική, αστική κινητικότητα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Εκτός από αυτό, η μάρκα υποστηρίζει σθεναρά τα τρίτροχα μοντέλα της, τα οποία ονομάζει LMWs (Leaning Multi Wheelers, δηλαδή οχήματα πολλαπλών τροχών που γέρνουν), ως μια προσέγγιση που διευρύνει τους ορίζοντες των επιλογών που έχει ένας αναβάτης και την εμπειρία που θα αποκομίσει από αυτές. Τώρα, μαθαίνουμε ότι η Yamaha εργάζεται και σε μια μοτοσυκλέτα που δεν θα πέφτει, ακόμη και όταν δεν κινείται.
 
Σίγουρα, σαν ιδέα αυτή καθεαυτή, μια μοτοσυκλέτα που δεν πέφτει δεν είναι κάτι τελείως νέο, αφού και άλλες μάρκες όπως π.χ. η Honda, η Harley-Davidson και η BMW έχουν δοκιμάσει κάτι παρόμοιο. Παράλληλα, αρκετές είναι και οι startup εταιρείες που πειραματίζονται με την τεχνολογία αυτή, η οποία θα μπορούσε να είναι το απόλυτο θέλγητρο για όσους θέλουν την ευκολία μετακίνησης μιας μοτοσυκλέτας, χωρίς όμως τον αρχέτυπο κίνδυνο που αυτή συνεπάγεται.
 
Οι δηλώσεις της Yamaha ήρθαν διά στόματος Takuya Kinoshita, του γενικού διευθυντή του επιχειρηματικού τμήματος μοτοσυκλέτας, μαζί με τον Daisuke Asano, τον επικεφαλής του τμήματος LMW  της εταιρείας. O Kinoshita συνέδεσε την ανάπτυξη της μοτοσυκλέτας που δεν θα πέφτει με το μέλλον της Yamaha μέχρι το 2030, ενώ ο Asano εξήγησε τις ευκαιρίες τοποθέτησης στην αγορά, οχημάτων όπως το Tricity 300, με την αυξημένη ευκολία χρήσης για περισσότερα άτομα. Παρά τις δηλώσεις αυτές, δεν έγιναν γνωστές περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το project. 
 
Θα μπορούσε λοιπόν η νέα μοτοσυκλέτα της Yamaha που δεν θα πέφτει, να είναι ένα τρίτροχο LMW όπως το Niken ή το Tricity; Καθόλου απίθανο, αν σκεφτούμε την σημασία που δίνει η Yamaha στην πλατφόρμα και ειδικά για περαιτέρω διάδοση της στο μέλλον. Ήδη «τρέχουν» σχέδια για περισσότερα τρίτροχα μοντέλα που αναμένονται πιο σύντομα από το 2030, τα οποία «θα μεταμορφώσουν την κινητικότητα που γνωρίζουμε χωρίς τους περιορισμούς της τεχνολογίας». Για να δούμε λοιπόν, τι έχει στα σκαριά η εταιρεία των τριών διαπασών…
 

  • ΚΩΣΤΑΣ

    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Η YAMAHA; ΟΚΤΩΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΡΟΔΟ 300cc; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ;

      3