Αυτό είναι το Yamaha EC-05

Yamaha EC-05: Ηλεκτρικό scooter για το μέλλον

Το νέο Yamaha EC -05 έρχεται σε συνεργασία με την Gogoro , εν όψει μιας αστικής πραγματικότητας που ίσως χρησιμοποιεί πλατφόρμες διαμοιρασμού μπαταριών σε μεγάλη έκταση.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας των μεγάλων 4 κατασκευαστών από την Ιαπωνία, για τις περαιτέρω κινήσεις τους στην ηλεκτροκίνηση, η Yamaha παρουσίασε το EC-05, το πρώτο scooter της μετά συμφώνου εποχής. Το μοντέλο έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Gogoro και μηχανολογικά, είναι σχεδόν ταυτόσημο με το Smartscooter S2 της τελευταίας, με την Yamaha να αναλαμβάνει το σχεδιαστικό κομμάτι.

Φυσικά το EC-05 δεν είναι το πρώτο ούτε και το… τελευταίο ηλεκτρικό scooter, είναι όμως το πρώτο της Yamaha με την τεχνολογία εναλλάξιμων μπαταριών της Gogoro. Κάτω από την σέλα του, το EC-05 φιλοξενεί δύο μπαταρίες οι οποίες είναι αφαιρούμενες και έτοιμες για χρήση με τους 1.251 σταθμούς εναλλαγής μπαταριών που βρίσκονται ήδη στην Ταιβάν. Φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή και τόσο η Gogoro, όσο και η Yamaha σκοπεύουν σε μια ευρύτερη διάδοση των πλατφορμών διαμοιρασμού μπαταριών.

Προς το παρόν, το EC-05 δεν θα έρθει στην Ευρώπη και θα γίνει διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Ταϊβάν, όπου θα λειτουργεί μέσω του δικτύου GoStations της Gogoro. Αναμένουμε και περισσότερα νέα για το πώς θα εξελιχθούν τα μοντέλα αυτά αλλά και οι πλατφόρμες εναλλάξιμων μπαταριών…