Yamaha 3CT Prototype

Ένα τρίτροχο όχημα, που δεν κατατάσσεται εύκολα σε κάποια κατηγορία, αλλά προτείνει τον δικό του τρόπο μετακίνησης, παρουσίασε η Yamaha στην EICMA πριν λίγο. Δείτε περισσότερα...

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Το ότι η Yamaha ετοίμαζε περισσότερα τρίτροχα οχήματα ήταν πασίγνωστο. Το τι ακριβώς θα ήταν, ωστόσο, ήταν κάτι που δεν είχε επιβεβαιωθεί ακόμα. Ιδού λοιπόν, στα πλαίσια της EICMA για το 2018, το νέο πρωτότυπο όχημα της Yamaha με το όνομα 3CT.

Πρόκειται για ένα μοντέλο με στοιχεία scooter, αλλά ένα νέο σύστημα εμπρός διπλού τροχού, που απευθύνεται στους ολοένα και αυξανόμενους αναβάτες που αναζητούν αστικές λύσεις μετακίνησης. Βασίζεται στην τεχνολογία τριών τροχών του Tricity, το οποίο εδώ και χρόνια έχει κερδίσει αρκετούς αναβάτες, προσθέτοντας βέβαια και κάποια νέα στοιχεία.

Ένα από αυτά είναι το σύστημα υποβοήθησης κλειδώματος κλίσης, το οποίο «βοηθά τον αναβάτη να διατηρήσει το όχημα σε όρθια θέση κατά την διάρκεια των στάσεων», όπως η ίδια η Yamaha δηλώνει. Μάλιστα, η εταιρεία λέει ότι το σύστημα δεν κλειδώνει την εμπρός ανάρτηση, προκειμένου η λειτουργία να είναι πιο ομαλή κατά την επανεκκίνηση απο στάση, αλλά και να διευκολύνονται οι ελιγμοί στάθμευσης ή με τα χέρια.

Το στύλ του νέου πρωτότυπου οχήματος είναι εμπνευσμένο από το Yamaha DNA που έχουμε δει στα οχήματα των τελευταίων ετών, με κυριαρχία του γκρι και του μπλε χρώματος. Η σέλα του είναι κατασκευασμένη με τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, κάτι που χρησιμοποιείται πρώτη φορά σε μοντέλο της Yamaha. Στον πυρήνα του μοντέλου βρίσκεται ο κινητήρας Blue Core 300 κ.εκ., που χρησιμοποιεί και το Yamaha XMAX 300.

Πως σας φαίνεται; Θα θέλατε ένα τέτοιο όχημα να κυκλοφορεί στους δρόμους του μέλλοντος;