Θεαματικό ήταν το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο των World Superbikes στην Αυστραλία.

WSBK, Αυστραλία: Αγώνες-θρίλερ, 3 νικητές!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν του 2020 για τα Superbikes, με τον αγώνα της Αυστραλίας να συγκλονίζει κυριολεκτικά και τον Alex Lowes να προηγείται στην βαθμολογία. Δείτε περισσότερα.

Τα MotoGP επλήγησαν από τις παράπλευρες απώλειες του κορωνοϊού, ωστόσο το πρωτάθλημα των World Superbikes ξεκίνησε κανονικά συγκλονίζοντας μάλιστα το κοινό με τον αγώνα στο Phillip Island της Αυστραλίας. Ένα Σαββατοκύριακο-θρίλερ που είδε 3 διαφορετικούς νικητές και εκπληκτικές μονομαχίες μέχρι το νήμα, με τον Alex Lowes να βγαίνει μεγάλος κερδισμένος. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε.

1ος αγώνας
Η πρώτη εκκίνηση της χρονιάς δόθηκε με τον αναβάτη της BMW, Tom Sykes, να ξεκινά από την pole position, αλλά να χάνει την θέση του από τον Jonathan Rea. O Sykes θέλησε να ανακτήσει γρήγορα την θέση του και επιτέθηκε στον Rea, εξαναγκάζοντας τον σε έξοδο με αποτέλεσμα ο πρωταθλητής του 2019 να χάσει πολλές θέσεις. Ο Rea αργότερα θα είχε πτώση και θα έμενε οριστικά εκτός αγώνα, ενώ ο Sykes δεν κατάφερε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα του. Για την κορυφή θα μάχονταν οι Scott Redding με Ducati, Alex Lowes με Kawasaki και οι δύο αναβάτες της Yamaha, Michael van der Mark και Toprak Razgatlioglu. Τελικά η νίκη θα πήγαινε στον Τούρκο αναβάτη της Yamaha, με τους Alex Lowes και Scott Redding να κλείνουν το βάθρο με διαφορά μόλις 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου δίνοντας μια ανεπανάληπτη μάχη.

Sprint και 2ος αγώνας
Την Κυριακή, στον πρώτο μικρό αγώνα της ημέρας, ο Jonathan Rea έκανε μια καλύτερη εκκίνηση και έμεινε εκτός συμβάντων, παραμένοντας στον αγώνα στον οποίο μονομάχησε πολύ έντονα με τον Scott Redding, έχοντας μάλιστα επαφή μαζί του κάποια στιγμή. Στον αγώνα για την κορυφή συμμετείχε και ο Toprak Razgatlioglu, ο οποίος πήρε για λίγο την πρωτιά από τον Rea. Η απάντηση από τον πρωταθλητή ήρθε γρήγορα και ο Rea πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού, έχοντας περάσει ξανά μπροστά στον τελευταίο γύρο. Πίσω του τερμάτισαν οι Razgatlioglu και Redding.

Στον κυρίως αγώνα, οι δύο αναβάτες της Kawasaki, Rea και Lowes, θα πάλευαν για την νίκη. Με τον Lowes αρχικά στην πρώτη θέση, ο Rea θα την ανακτούσε στην συνέχεια χωρίς όμως να διαφύγει ποτέ από την πίεση του ομόσταυλου του. Δύο γύρους πριν από το τέλος, ο Lowes θα προσπερνούσε στα φρένα τον Rea και κατόπιν αμύνθηκε επιτυχώς μέχρι τον τερματισμό παίρνοντας την νίκη, αλλά και την πρωτοκαθεδρία στους βαθμούς. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Rea, με τον Redding να κλείνει το βάθρο και να κάνει το 3 στα 3  στα podium. Ο Razgatlioglu έμεινε εκτός αγώνα, εγκαταλείποντας από μηχανικό πρόβλημα 3 γύρους πριν το τέλος.

Αποτελέσματα
 
1ος αγώνας  
1  Toprak Razgatlioglu Yamaha
2  Alex Lowes Kawasaki
3  Scott Redding Ducati
4  Michael van der Mark Yamaha
5  Leon Haslam Honda
     
Sprint αγώνας  
1  Jonathan Rea Kawasaki
2  Toprak Razgatlioglu Yamaha
3  Scott Redding Ducati
4  Alex Lowes Kawasaki
5  Michael van der Mark Yamaha
     
2ος αγώνας  
1  Alex Lowes Kawasaki
2  Jonathan Rea Kawasaki
3  Scott Redding Ducati
4  Michael van der Mark Yamaha
5  Chaz Davies Ducati