WSBK: Aρχισαν τα...όργανα στην Αυστραλία!

Έκτακτη συνάντηση των ιθυνόντων του αγώνα στο Phillip Island, εν όψει της πρώτης συνάντησης της χρονιάς του 2019… Δείτε τι θα συζητηθεί.

UPDATE: Υποχρεωτική θα είναι η αλλαγή ελαστικών με κανόνες flag-to-flag για τα Supersport, στην κατηγορία των Superbikes δεν λαμβάνονται επιπλέον μέτρα. 

Εν όψει του πρώτου αγώνα Superbikes για το 2019, φαίνεται ότι μια συνάντηση εκτάκτου χαρακτήρα θα προηγηθεί οποιασδήποτε αγωνιστικής δράσης. Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή αγώνα, μαζί με εκπροσώπους της Pirelli, θα συζητήσουν το θέμα αντοχής των ελαστικών και την πιθανότητα υποχρεωτικής αντικατάστασης τους από τους αναβάτες, κατά την διάρκεια του αγώνα.

Όσοι παρακολουθούν αγώνες, θα ξέρουν φυσικά ότι η πίστα του Phillip Island είναι πάρα πολύ απαιτητική όσον αφορά την αντοχή των ελαστικών, καθώς οι παρατεταμένες καμπές μεγάλης ταχύτητας τα ταλαιπωρούν απίστευτα. Μέτρο αλλαγής ελαστικών κατά την διάρκεια του αγώνα, είχε ληφθεί ξανά για την πίστα και πέρσι, με τους αναβάτες των Supersport και Superbikes να μπαίνουν στα pits μετά από 9 και 12 γύρους αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, κάτι επίσημο δεν έχει ανακοινωθεί, και θα επανέλθουμε στο θέμα μόλις έχουμε νεώτερα. Αν το σενάριο γίνει πραγματικότητα, θα μιλάμε για αγώνα flag-to-flag, όπου οι αναβάτες θα μπορούν να μπουν στα πιτ για αλλαγή των ελαστικών και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.