Vins EV-01: Ηλεκτρική με carbon πλαίσιο

Η Ιταλική Vins Motors κρατά το αγωνιστικών προδιαγραφών πλαίσιο και τα περιφερειακά της Duecinquanta, αλλά αντί για τον δίχρονο κινητήρα, την εφοδιάζει με ηλεκτρικό. Το αποτέλεσμα είναι η EV-01. Διαβάστε γιατί είναι ξεχωριστή.

Πριν λίγους μήνες είχαμε δει την εντυπωσιακή δίχρονη supersport μοτοσυκλέτα των 250 κυβικών της Vins, η οποία εντυπωσίαζε με το χαμηλό της βάρος και τους 85 ίππους. Η Ιταλική εταιρεία αποφάσισε να κρατήσει την πολύ καλή βάση της Duecinquanta, αλλά στη θέση του δίχρονου κινητήρα τοποθέτησε ένα ηλεκτρικό σύνολο της Zero.



Όπως συμβαίνει με άλλες μοτοσυκλέτες της Vins, έτσι και στην EV-01 το ανθρακόνημα έχει την τιμητική του, αφού από carbon είναι κατασκευασμένο το monocoque  πλαίσιο, αλλά και το ιδιαίτερο πιρούνι. Χάρη στην εκτεταμένη χρήση εξωτικών υλικών, το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι μόλις 170 κιλά, νούμερο που σπάνια συναντάμε σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.



Αντίστοιχα εντυπωσιακά είναι τα νούμερα με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 70 ίππους, 15,3 kgm ροπής και η τελική να φτάνει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Η αυτονομία δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά υπολογίζουμε να είναι γύρω στα 130 με 160 χιλιόμετρα έχοντας κατά νου το Zero DS. Σύμφωνα με τη Vins, μια πλήρης φόρτιση από κλασική οικιακή πρίζα παίρνει περίπου 10 ώρες, ενώ ο χρόνος φόρτισης μπορεί να πέσει στις 2,5 ώρες με τον έξτρα πιο γρήγορο φορτιστή.