Ο άστατος καιρός της Παρασκευής δεν του επέτρεψε να αφιερώσει χρόνο στην επιλογή ελαστικών.

Vinales: «Δύσκολη υπόθεση η επιλογή ελαστικών»

Η σωστή επιλογή ελαστικών είναι πολύ κρίσιμη για μια επιτυχημένη εμφάνιση. Ο Vinales δυσκολεύτηκε στην Aragon και σύμφωνα με τον ίδιο, μέρος της ευθύνης έχουν τα ελαστικά.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο Maverick Vinales είχε έναν πιο δύσκολο αγώνα από ότι περίμενε, καθώς ο άσχημος καιρός της Παρασκευής δεν του επέτρεψε να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο στην επιλογή ελαστικών. Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με σκληρό πίσω ελαστικό. Στην αρχή του αγώνα δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Με τον Marc Marquez να συνεχίζει να ανοίγει τη βαθμολογική του διαφορά, ο Vinales ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση στην Ιαπωνία.

Ο ίδιος δήλωσε: «Το σκληρό ελαστικό δεν λειτουργούσε καλά για εμάς, ιδιαίτερα στους πρώτους γύρους, αλλά τελικά άρχισε να δουλεύει αρκετά καλά προς το τέλος. Βελτιωνόταν γύρο με τον γύρο, αλλά σε κάθε περίπτωση η πρόσφυση δεν ήταν αρκετή. Ο Folger χρησιμοποιούσε τη μεσαία γόμα και είπε ότι δεν είχε καθόλου πρόσφυση, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβουμε ποιό ελαστικό θα δούλευε καλύτερα. Στους προηγούμενους αγώνες ήταν ξεκάθαρο, γιατί μπορούσαμε να κάνουμε πολλούς δοκιμαστικούς γύρους και ξέραμε προς τα πού να κινηθούμε, όμως αυτή τη φορά ήταν πολύ δύσκολο. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το ίδιο ελαστικό με τους αντιπάλους μου. Συνήθως, ο Valentino έχει καλή αίσθηση και επιλέγει το σκληρό ελαστικό. Για τους επόμενους αγώνες, πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά στις ελεύθερες δοκιμές. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να έχουμε υψηλούς στόχους. Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε, παρ`όλο που είναι δύσκολο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο δυνατοί στην Ιαπωνία.»