Vespa Elettrica: Οδήγησε το αύριο σήμερα

Αν θέλεις κι εσύ να συνδυάσεις το μοναδικό στιλ μιας Vespa με την οικονομική μετακίνηση που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση, τότε η Vespa Elettrica είναι για εσένα. Μάθε τα πάντα για αυτή και δες πώς θα την αποκτήσεις πιο εύκολα από ποτέ.

Το 2019, η Vespa έκανε ένα ιστορικό βήμα: Με την παρουσίαση της Elettrica, το πλέον διαχρονικότερο scooter όλων των εποχών μπήκε στον «δρόμο του μέλλοντος» και μάλιστα με αξιώσεις, ειδικά στον τομέα της αυτονομίας και της ποιότητας. Ένα χρόνο μετά, ακούγοντας τις απαιτήσεις των αναβατών, η Piaggio κάνει την Vespa Elettrica γρηγορότερη με την τελική της να φτάνει τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Το βασικό σχέδιο είναι άμεσα εμπνευσμένο από αυτό της Primavera. Για την Elettrica όμως, το ασημί βασικό χρώμα της προσδίδει μια έντονη φουτουριστική χροιά, που τονίζεται από τις λεπτομέρειες χρωμίου και τα LED φωτιστικά σώματα. Στην εντύπωση αυτή, συμβάλλουν και οι χρωματιστές γραμμές και λεπτομέρειες στο scooter, που συναντώνται στους τροχούς, την σέλα και το περίγραμμα της ποδιάς και του πατώματος.

Ο ηλεκτροκινητήρας έχει συνεχόμενη απόδοση 4,9 ίππων και μέγιστη στιγμιαία 5,44 ίππων, με εντυπωσιακή ροπή 20,4 kgm στον τροχό. Για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη ταχύτητα, η μονάδα ελέγχου έχει νέο προγραμματισμό και η μπαταρία μπορεί να αποδώσει περισσότερη ισχύ, ενώ παράλληλα η σχέση μετάδοσης μεταξύ μοτέρ και τροχού είναι μακρύτερη. Έτσι, στην χαρτογράφηση «Power», η Vespa φτάνει έως και τα 70 χλμ/ώρα, ενώ στην «Eco» έως τα 45 χλμ/ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου δίνει αυτονομία 100 χιλιόμετρα και μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 4 ώρες (με σύνδεση σε μία απλή οικιακή πρίζα), ενώ τόσο αυτή όσο και το μοτέρ έχουν μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης. Με βάση τις τρέχουσες τιμές του ηλεκτρισμού, ένα «γέμισμα» της Elettrica κοστίζει μόλις 0,50 ευρώ. Σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο scooter με κινητήρα βενζίνης και κατανάλωση της τάξης των 2-3 λίτρων στα 100 χιλιόμετρα, η Elettrica είναι από 6 έως 8 φορές φθηνότερη στην κατανάλωση, σε σύγκριση με ένα βενζινοκίνητο μοντέλο!

Το μέσο επικοινωνίας μεταξύ αναβάτη και scooter είναι μια έγχρωμη TFT οθόνη 4,3 ιντσών, η οποία ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητά της ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες. Στο κέντρο της υπάρχουν οι βασικές ενδείξεις όπως ταχύμετρο, επιλεγμένο mode λειτουργίας, επίπεδο φόρτισης μπαταρίας και τα υπολειπόμενα χιλιόμετρα αυτονομίας. Αριστερά και δεξιά εμφανίζονται δύο μπάρες που δείχνουν πόσο οικονομικά οδηγεί ο αναβάτης και το επίπεδο της ενέργειας που καταναλώνεται ή επιστρέφει στην μπαταρία κατά το φρενάρισμα. Μόλις η Vespa μπει στην πρίζα στην οθόνη εμφανίζεται το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας, ο χρόνος που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της φόρτισης και τα χιλιόμετρα αυτονομίας με την υπάρχουσα ενέργεια.


 

Δείτε εδώ την αναλυτική δοκιμή της Vespa Elettrica.


Η Vespa Elettrica είναι άμεσα διαθέσιμη στην Piaggio Papalexandrakis και μπορείς να την αποκτήσεις πιο εύκολα μέσω του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά” παίρνοντας επιδότηση 800 ευρώ. Επισκέψου ένα από τα δυο καταστήματα της εταιρείας για να τη δεις από κοντά και να μάθεις τα πάντα για αυτό το μοντέλο ορόσημο. Η οικογένεια Παπαλεξανδράκη μετρά 55 χρόνια εμπειρίας στο Ιταλικό Group και ξέρει καλά πώς να προσφέρει χαμόγελα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μοτοσυκλετιστές. Κλειδί της επιτυχίας της είναι το μεράκι, η τεχνογνωσία και η ουσιαστική σχέση που αναπτύσσεται με κάθε πελάτη ξεχωριστά από τις 3 γενιές Piaggio Papalexandrakis. Όλα τα μοντέλα του Piaggio Group σε περιμένουν εκεί και μπορείς να τα αποκτήσεις με ευέλικτα προγράμματα χρηματοδότησης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Παναγή Τσαλδάρη 82 – ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνο: 210 5231741
FAX: 210 5231738

Θηβών 88 – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τ.Κ. 121 31
Τηλέφωνο: 210 5713200
FAX: 210 5713719

papalexandrakis.com

Διαβάστε ακόμα: