Μια από τις πρώτες εικόνες του νέου Triumph Speed Triple 1200 RS

Triumph Speed Triple 1200 RS: Έρχεται η στιγμή

Θέμα ημερών και επίσημα είναι η αποκάλυψη του νέου Triumph Speed Triple 1200 RS, που θα τοποθετηθεί στην κορυφή των naked-street μοτοσυκλετών της εταιρείας. Τι περιμένουμε;

Πριν λίγες ώρες, η Triumph επιβεβαίωσε την άφιξη του νέου Speed Triple 1200 RS, με το κατάλληλο teaser video που κυκλοφόρησε στο Youtube. H εταιρεία ανανεώνει το ραντεβού της μαζί μας για τις 26 Ιανουαρίου το μεσημέρι, όταν και θα γίνει η επίσημη αποκάλυψη της μοτοσυκλέτας.
 
Όπως πάντα, η ονομασία Speed Triple ταυτίζεται με τα «μεγάλα» street της Triumph και το νέο 1200 RS δεν θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Το μοντέλο θα είναι ολοκαίνουργιο και οι αλλαγές αναμένονται σημαντικές. Η πρώτη φαίνεται ήδη από το βίντεο και τις Teaser εικόνες, καθώς το μοντέλο λαμβάνει το φωτιστικό σώμα που γνωρίσαμε από το Street Triple RS.

 

Επιπλέον, ο κινητήρας των 1.200 κυβικών θα είναι ο μεγαλύτερος και πιθανότατα ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Speed Triple. Αν και δεν ανακοινώνεται οτιδήποτε για την ισχύ του μοντέλου, κάποιες βρετανικές πηγές κάνουν λόγο για περίπου 175 ίππους, κάτι που θα τοποθετήσει το Speed Triple 1200 RS απέναντι από τις ισχυρότερες naked-street του σήμερα. Παράλληλα, έτσι το μοντέλο θα εναρμονιστεί και με τις αυστηρές προδιαγραφές Euro 5.
 
Το Speed Triple 1200 RS  θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας και για τον λόγο αυτό, το ανάλογο τεχνολογικό επίπεδο είναι αναμενόμενο. Στις δοκιμές του, το μοντέλο έχει θεαθεί με αναρτήσεις Ohlins, φρένα Brembo και ζάντες υψηλών επιδόσεων και δεν είναι καθόλου απίθανο, αυτά να φτάσουν και στο μοντέλο παραγωγής. Αντίστοιχα κορυφαίο αναμένεται και το επίπεδο των ηλεκτρονικών συστημάτων.
 
Μένουν λιγότερο από 2 εβδομάδες για να δούμε το νέο μοντέλο και να μάθουμε τα πάντα για αυτό. Μείνετε συντονισμένοι…