Αύξηση κυβισμού για το μεγάλο naked της Triumph;

Triumph: Νέο Speed Triple 1160;

Μια ανανέωση για το «μεγάλο» naked sport μοντέλο της ετοιμάζει η Triumph, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Δείτε περισσότερα.

Η Triumph βρίσκεται σε φάση ριζοσπαστικής ανανέωσης και φρεσκαρίσματος τόσο της γκάμας της, όσο και του marketing image της. Έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τα Rocket III και Thruxton TFC, αναμένεται να προκαλέσει… παράκρουση με το νέο Daytona 765 που θα αποκαλύψει στο Silverstone, ενώ ετοιμάζει και νέο Tiger με τεράστια εμφανισιακή ανανέωση. Οι πληροφορίες για τα νέα της μοντέλα κάνουν τώρα λόγο και για ένα Speed Triple 1160 που έρχεται το 2020.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Speed Triple είναι η μεγάλου κυβισμού naked μοτοσυκλέτα της Triumph, που μέχρι σήμερα φέρει τον κινητήρα των 1.050 κ.εκ.. Όπως είναι λογικό, μια αύξηση κυβισμού στα 1.160 κυβικά αναμένεται να φέρει και μια αντίστοιχη, ελαφρά άνοδο στην ισχύ της Speed Triple. Μην ξεχνάμε όμως, ότι οι περισσότερες μεγάλες μοτοσυκλέτες χρειάζεται να ανέβουν κι άλλο σε κυβισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προδιαγραφές ρύπων Euro5 και να μην χάσουν σε ισχύ…

Ο νέος κινητήρας αναμένεται να τοποθετηθεί και σε νέο πλαίσιο, άρα μιλάμε ουσιαστικά για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που έρχεται για το 2020. Προς το παρόν όμως, δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω από αυτά.