Yamaha MT-07 «The Omen»

Μια ριζοσπαστική προσέγγιση στο MT-07, το οποίο «είναι-δεν είναι» η αρχική μοτοσυκλέτα πλέον, μιας και η προσέγγιση του δημιουργού της την άλλαξε σύρριζα! Απολαύστε…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο μόλις 25 ετών Jake Drummond λατρεύει τις μοτοσυκλέτες, καθώς έχει κολλήσει το μικρόβιο από τον πατέρα του, ο οποίος είναι πιλότος με μανία για τα δίκυκλα και το rebuilding αεροσκαφών. Ο Jake ασχολείται όλη του την ζωή με τον τεχνικό σχεδιασμό και την μηχανολογία, σχεδιάζοντας μοτοσυκλέτες στον ελεύθερό του χρόνο και κάνοντας όνειρα για το ιδανικό build. Ένα συγκεκριμένο σχέδιό του, όμως, πήρε σάρκα και οστά.

Η «The Omen» ήταν το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Jake. Ξεκίνησε μάλιστα, από ένα χειροποίητο πρωτότυπο σε μινιατούρα που ο Jake κατασκεύασε, προκειμένου να «το κάνει εικόνα» πριν προχωρήσει στην κατασκευή του. Είναι μια μέθοδος που δεν ακολουθούν πολλοί πλέον, αλλά ο Drummond απόλαυσε καθώς του έδωσε την πρώτη γεύση της απόλαυσης, του να φτιάχνεις μία custom μοτοσυκλέτα από μόνος σου.



Το επόμενο βήμα ήταν η απόκτηση  της μοτοσυκλέτας-δότη για το project, η οποία θα ήταν μία Yamaha MT-07. Ο Jake αγόρασε ένα μοντέλο του 2016 και κράτησε μόνο… τον κινητήρα και το πίσω αμορτισέρ. Το πλαίσιο και το ψαλίδι, που σχηματίζουν μια ενιαία οπτική γραμμή, είναι χειροποίητα από τον Jake, σε αλουμίνιο και φινιρισμένα στην εντέλεια.

Οι τροχοί είναι 21 και 18 ιντσών προέρχονται από την Roland Sands Design, ενώ το εμπρός πιρούνι προήλθε από μια Yamaha R6. Ο Jake κατασκεύασε custom μοχλικό για την πίσω ανάρτηση και καβαλέτα τιμονιού, αλλά και το υποπλαίσιο, την εξάτμιση, το πίσω φωτιστικό σώμα και την σέλα. Πρακτικά, όλα πάνω στην μοτοσυκλέτα εκτός από τον κινητήρα, τις αναρτήσεις και τα φρένα, είναι χειροποίητα!

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει: Σκεφτείτε ότι αποτελεί 100% δημιουργία του 25χρονου Jake, από την αρχή μέχρι το τέλος και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, με ποιότητα και εμφάνιση που δεν συναντάς ακόμη και σε «επαγγελματικές» δουλειές! Απολαύστε.