Αυτό είναι το Benelli R18i.

Αυτό είναι το Benelli R18i.

Αυτό είναι το Benelli R18i.

Αυτό είναι το Benelli R18i.

Αυτό είναι το Benelli R18i.

Αυτό είναι το Benelli R18i.

Το νέο υπερ-παπί της Benelli παρουσιάστηκε

Ανεστραμμένο πιρούνι, οθόνη για ενδείξεις και 18 άλογα: Αυτό είναι το νέο super παπί της Benelli, που παρουσιάστηκε πριν λίγα 24ωρα! Θα το δούμε και στην χώρα μας;

BENELLI: RCX 185 Το super παπί.

Η κατηγορία των υπερ-παπιών ή παπιών επιδόσεων, είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση που σημειώνει τεράστια επιτυχία στην χώρα μας, αλλά και σε χώρες της Ασίας, των οποίων η οδηγική πραγματικότητα είναι αποτρεπτική για τις μεγάλες σπορ μοτοσυκλέτες. Να λοιπόν που και η Benelli αποφασίζει να εισέλθει σε αυτή, παρουσιάζοντας το νέο R18i – το όνομα κάτι μας θυμίζει, βέβαια!
 
Πρόκειται για ένα γνώριμης μορφής super παπί, με στοιχεία μοτοσυκλέτας, μυώδες παρουσιαστικό και ισχυρό κινητήρα. Για την μορφή του R18i δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μιας και η σχεδίαση ενός παπιού επιδόσεων είναι άμεσα αναγνωρίσιμη. Στην καρδιά του Benelli R18i, βρίσκεται ένας μονοκύλινδρος κινητήρας 174 κυβικών εκατοστών, που αποδίδει 18 ίππους και 1,54 kgm ροπής, στις 9.500 και 7.000 στροφές αντίστοιχα. Η μετάδοση αποτελείται από κιβώτιο 6 ταχυτήτων, φυσικά με μανέτα συμπλέκτη για αυθεντική αίσθηση μοτοσυκλέτας!
 
Στις αναρτήσεις, το R18i εντυπωσιάζει με την χρήση USD πιρουνιού, με την εταιρεία να δηλώνει ότι είναι το μόνο μοντέλο της κατηγορίας που χρησιμοποιεί αυτή την λύση. Πίσω, χρησιμοποιείται monoshock διάταξη, με ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της KYB, ενώ την πέδηση αναλαμβάνουν 2 δίσκοι 240 και 220 χιλιοστών, εμπρός και πίσω. Το βάρος του μοντέλου ανέρχεται στα 126 κιλά.
 
Τα φωτιστικά σώματα του R18i είναι τύπου LED, ενώ φέρουν και φώτα ημέρας DRL με τον εμπρός προβολέα να είναι τύπου Projector. Η απεικόνιση των ενδείξεων γίνεται μέσω οθόνης LCD.
 
Με τα μοντέλα της κατηγορίας να τραβούν το ενδιαφέρον του κοινού σταθερά στην Ελλάδα, ακόμα και από την εποχή των… 125Ζ και των FX125, το Benelli R18i θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον δίκυκλο για μας! Θα το φέρει η εταιρεία στην χώρα; Περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε περισσότερα.