Ένας χώρος που θα μαγνητίσει τις αισθήσεις σας.

Οι δραστηριότητες της Dainese δεν περιορίζονται στη Γη, αλλά φτάνουν μέχρι τον ¶ρη.

Το DAR φιλοξενεί περισσότερες από 500 δερμάτινες φόρμες.

Όλες οι πρωτοποριακές τεχνολογίες κοσμούν τους διαδρόμους του «μουσείου» και το σύστημα αερόσακων D-air δεν μπορούσε να απουσιάζει.

900 τετραγωνικά μέτρα και 20 θεματικές ενότητες περιμένουν τον επισκέπτη.

Το μουσείο της DAINESE και η ιστορία του

Η Dainese δημιούργησε στη Vicenze της Ιταλίας έναν ξεχωριστό πολυχώρο που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά τις τεχνολογίες, τις καινοτομίες και τους ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους στον τομέα της ασφάλειας.  Γνωρίστε το Dainese ARchivio.

Ο όρος «μουσείο» δεν είναι απόλυτα σωστός καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα διαδραστικό «αρχείο» της Dainese μέσα από το οποίο μπορεί να γνωρίσει κάποιος την ιστορία, την εξέλιξη, το όραμα και φυσικά τα προϊόντα της Ιταλικής εταιρείας. Πως όμως φτάσαμε ως εδώ;

Το 1968 ο Lino Dainese ξεκίνησε από την Ιταλία μαζί με δυο φίλους του για ένα ταξίδι με Vespa. Προορισμός: το Λονδίνο. Αυτή η εμπειρία δημιούργησε μέσα του τη σπίθα που χρειαζόταν ώστε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία, η οποία σήμερα, 50 χρόνια μετά, πρωτοπορεί στον τομέα της ασφάλειας και βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των αναβατών. Τα προιόντα της Dainese όμως δεν τα συναντάμε μόνο στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα αγώνων μοτοσυκλέτας, αφού έχει επεκταθεί σε mountain bike και Αλπικού σκι. Και αν όλα αυτά δεν σας φαίνονται αρκετά εντυπωσιακά, το γεγονός ότι μέσα από διάφορες συνεργασίες οι τεχνολογίες της Dainese χρησιμοποιούνται σε διαστημικά ταξίδια, μάλλον δεν σας αφήσει ασυγκίνητους.



Από την πρώτη κιόλας ημέρα, κάθε δοκιμή, κάθε προϊόν, κάθε σχέδιο έχει αποθηκευτεί στο ιστορικό αρχείο της εταιρείας στη Molvena. Ένας μοναδικός «θησαυρός» που με την πάροδο του χρόνου έχει τροφοδοτήσει την έρευνα και τον πειραματισμό με στόχο την ανάπτυξη καινοτομιών χρήσιμων για τον άνθρωπο και την ασφάλειά του. Τώρα, ένα μέρος αυτής της απίστευτης κληρονομιάς είναι ανοιχτό προς το κοινό και διαθέσιμο σε όλους, ώστε οι μελλοντικές γενιές να εμπνευστούν και να συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η έκθεση αυτή έγινε πραγματικότητα χάρη στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλει, καθένας με τον τρόπο του, στην έρευνα και την εξέλιξη καινοτόμων λύσεων. 



Το DAR φιλοξενεί από το πρώτο δερμάτινο παντελόνι για motocross του 1972, μέχρι τις στολές των αστροναυτών που χρησιμοποιούνται σήμερα, ενώ ξεχωριστή θέση στους διαδρόμους του «μουσείου» κατέχουν, οι αναβάτες, οι αθλητές και όλοι όσοι έχουν συνεισφέρει στα κατορθώματα της Ιταλικής εταιρείας. Μέσα στα 900 τετραγωνικά μέτρα και τις 20 ενότητες του Dainese ARchivio θα γνωρίσετε τον Giacomo Agostini με τους 15 παγκόσμιους τίτλους, τους γενναίους πρωταγωνιστές του Dakar, τη χρυσή Oλυμπιονίκης, Sofia Goggia, τον ζωντανό θρύλο Valentino Rossi, ενώ θα δείτε πάνω από 500 αυθεντικές δερμάτινες φόρμες και θα μάθετε τα πάντα για τη συνεργασία με τις διαστημικές υπηρεσίες και την προετοιμασία για το ταξίδι στον Αρη. 

Στόχος του Dainese ARchivio είναι να προσφέρει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής στα μικρά παιδιά και φυσικά να μεταδώσει το πάθος των δημιουργών του στους ενήλικες, ώστε να ακολουθήσουν και αυτοί τα δικά τους όνειρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το «Αρχείο» είναι ανοικτό σε προτάσεις, συνεργασίες και ειδικές εκδηλώσεις που μοιράζονται τις ίδιες αξίες που έπεισαν τους ανθρώπους της Dainese να κάνουν πραγματικότητα αυτό το μέρος.