Τι πρέπει να κάνεις πριν αγοράσεις μοτοσυκλέτα

Τι πρέπει να κάνεις πριν αγοράσεις μοτοσυκλέτα

Πολύ καλή έρευνα και σύγκριση 2-3 μοντέλων!

Η αγορά μιας μοτοσυκλέτας δεν πρέπει να γίνεται αψήφιστα. Ακόμα κι αν είσαι μεγάλος θαυμαστής κάποιου μοντέλου, το σωστό είναι να κάνεις μια πολύ καλή έρευνα πριν πας να καταθέσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων για να αποκτήσεις μια καινούργια μοτοσυκλέτα. Το ιδανικό σενάριο είναι να καταλήξεις σε 2-3 μοντέλα που ταιριάζουν στις ανάγκες και στα θέλω σου, και στη συνέχεια να αρχίσεις τις συγκρίσεις μεταξύ τους ώστε να δεις αρχικά τις διαφορές τους στο κομμάτι του εξοπλισμού και των περιφερειακών. Σίγουρα φαντάζει πιο συμφέρον να αγοράσεις μια μοτοσυκλέτα που έχει παρόμοια τιμή με τον ανταγωνισμό και εφοδιάζεται με πολλά περισσότερα συστήματα ασφαλείας ή καλύτερα περιφερειακά.

Μετρήσεις και κριτικές για να ξέρεις τι να περιμένεις στο δρόμο

Βέβαια από μόνα τους τα περιφερειακά και τα συστήματα ασφαλείας δεν λένε τίποτα, αν οι δυνατότητες τους δεν αποτυπώνονται στο δρόμο. Αφού καταλήξεις στα μοντέλα που έχει βάλει στο στόχαστρο ενημερώσου για τις δυνατότητες τους. Οι μετρήσεις που κάνουμε με δορυφορικά όργανα και σύγχρονα συστήματα πολλές φορές φανερώνουν αδυναμίες αλλά και πλεονεκτήματα που δεν φαίνονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια σου να ξέρεις πόσο γρήγορα προσπερνά μια μοτοσυκλέτα ή πόσα μέτρα χρειάζεται για να ακινητοποιηθεί, ενώ σε μια εποχή που η βενζίνη φλερτάρει συχνά με τα 2 ευρώ το λίτρο, η κατανάλωση δεν μπορεί να μην λαμβάνεται υπόψη, ειδικά αν μιλάμε για ένα 2τροχο που θα γίνει και «εργαλείο δουλειάς» για τις καθημερινές σου μετακινήσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τσέκαρε τα χρηματοδοτικά, κρύβουν ευκαιρίες αλλά και παγίδες

Ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι για την αγορά μιας μοτοσυκλέτας είναι οι τρόποι απόκτησης της. Ακόμα και να έχεις όλο το ποσό μαζεμένο, μερικές φορές οι εταιρείες προσφέρουν τόσο  συμφέροντα χρηματοδοτικά  που είναι καλύτερα να αγοράσεις το όχημα μέσω αυτών, αφού η μικρή αύξηση στο τελικό κόστος απόκτησης είναι προτιμότερη από το να «αδειάσει» απότομα ο τραπεζικός σου λογαριασμός και βρεθείς ξεκρέμαστος σε κάποια δύσκολη στιγμή. Επίσης στην αγορά υπάρχουν και χρηματοδοτικά με μηδέν προκαταβολή, κάτι που κάνει αρκετά εύκολη την απόκτηση ενός καινούργιου μοντέλου, αλλά η τιμή δόσης μπορεί να ανέβει τόσο ψηλά που ίσως στο τέλος να σου έχει κοστίσει ακριβότερα ακόμα κι από μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες. Οπότε σίγουρα οι τρόποι απόκτησης που δίνει η εκάστοτε εταιρεία μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή κάποιου μοντέλου.

Test Drive για να καταλάβεις αν σου ταιριάζει!

Τελευταίο αλλά το πιο σημαντικό είναι το Test  Drive ώστε να καταλάβεις αν σου ταιριάζει η μοτοσυκλέτα που σκέφτεσαι να πάρεις. Η εργονομία στο κόσμο των 2 τροχών παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο, αφού δεν αντίθεση με το αυτοκίνητο δεν έχει να κάνει μόνο με την άνεσή σου, αλλά και με τον έλεγχο. Το να πας και να καθίσει απλά πάνω στη σέλα δεν θα σου προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, εκτός από μια πρώτη επαφή για τις γωνίες των χεριών και των ποδιών (αν βέβαια κάποιος την κρατά).

Για να καταλάβεις αν η μοτοσυκλέτα σου ταιριάζει, πρέπει να γράψεις κάποια χιλιόμετρα μαζί της. Σίγουρα ο χρόνος που δίνουν οι περισσότερες εταιρείες στο Test Drive δεν είναι μεγάλος, αλλά είναι ικανός για να πάρεις μια πρώτη σοβαρή γεύση για το ταίριασμα σου με το όχημα. Αν δεις ότι κάτι σε ενοχλεί στο τρόπο και στη θέση οδήγησης, όσο «ερωτευμένος» και να είσαι με το συγκεκριμένο μοντέλο, μάλλον θα πρέπει να το αποκτήσεις μόνο σε αφίσα και να επιλέξεις κάτι άλλο.