Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ σε ένα ελαστικό μοτοσυκλέτας

Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ σε ένα ελαστικό μοτοσυκλέτας

Δες τώρα μερικά συνηθισμένα λάθη σχετικά με τα ελαστικά που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις.

Μη βάλεις ελαστικό αυτοκινήτου

Ποτέ μα ποτέ μη σκεφτείτε τη χρήση ενός ελαστικού αυτοκινήτου για να αντικαταστήσετε ένα ελαστικό μοτοσυκλέτας. Γνωστό και ως «Riding On The Dark Side», κάποιοι ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών το έχουν κάνει καθώς νομίζουν ότι θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με ένα ελαστικό αυτοκινήτου αντί για ένα ελαστικό μοτοσυκλέτας. Ένα ελαστικό αυτοκινήτου και ένα ελαστικό μοτοσυκλέτας είναι εντελώς διαφορετικά και έχουν σχεδιαστεί για εντελώς διαφορετικούς σκοπούς, έχουν διαφορετική σύσταση και διαφορετικά επίπεδα πρόσφυσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μην αντιστρέψεις τη φορά του ελαστικού.

Αν σας αρέσει, να συμμετέχετε σε track days με τη μοτοσυκλέτα σας, δώστε επιπλέον προσοχή στα ελαστικά. Ελέγξτε τα πριν πάτε και ζητήσετε συμβουλές από άλλους αναβάτες στην πίστα σχετικά με τα ιδανικότερα ελαστικά και τις πιέσεις. Μπορεί επίσης να βρεθείτε σε μια πίστα που να έχει πολλές δεξιές στροφές. Κατά συνέπεια, μπορείτε να παρατηρήσετε μεγάλη φθορά στη δεξιά πλευρά του ελαστικού και όχι στην αριστερή. Το να αντιστρέψεις το ελαστικό είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνο. Τα ελαστικά μοτοσυκλέτας είναι μονής κατεύθυνσης – που χαρακτηρίζεται από αυτά τα βέλη που βλέπετε στο πλευρικό τοίχωμα, οπότε η φορά τους είναι συγκεκριμένη και δεν θα λειτουργούν σωστά αν τα αντιστρέψετε.

Τακτικός έλεγχος

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τα ελαστικά είναι τα μόνα πράγματα που χωρίζουν εσάς και τη μοτοσυκλέτα από το δρόμο. Ελέγξτε την πίεση συχνά και να ελέγχετε επίσης συχνά για τυχόν φθορές. Θα μπορούσε να σας σώσει τη ζωή.
 
Αυτό και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα θα βρείτε στο blog του TooFast.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »