133 €

Μεγάλα τα διάτρητα τμήματα στο εμπρός μέρος.

133 €

Δεν διαθέτει προστατευτικό πλάτης, αλλά υπάρχει αναμονή.

133 €

Μεγάλη ποσότητα αέρα εισέρχεται από το διάτρητο τμήμα του μανικιού.

133 €

Ο ελαστικός ιμάντας σύνδεσης με παντελόνι.

Test μπουφάν: Tucano Urbano Network 2G

Δοκιμάζουμε σε πραγματικές συνθήκες το καλοκαιρινό μπουφάν Network 2G της Tucano Urbano. Πως καταφέρνει να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την κομψότητα;

 


Τιμή: 133 ευρώ

Η Ιταλική Tucano Urbano διαθέτει μια πλήρη γκάμα ειδών ένδυσης αναβάτη που περιλαμβάνει κράνη, μπουφάν, παντελόνια, γάντια, μπότες αδιάβροχα και άλλα, καθώς και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας και scooter όπως θερμικές χούφτες και ποδιές. Η Tucano Urbano κατασκευάζει κυρίως ενδύματα για αστική χρήση που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα και την αποτελεσματικότητα με την κομψή εμφάνιση και την Ιταλική φινέτσα. Για να δούμε πως ανταποκρίνονται στην Ελληνική πραγματικότητα τα προϊόντα της, παραλάβαμε από τη Μπαξεβάνης Moto ένα από τα τελευταία καλοκαιρινά μπουφάν της εταιρείας, το Network 2G.

Ανεση – εργονομία – πρακτικότητα

Το Network 2G είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα και πολυαμίδιο για χαμηλό βάρος και μεγάλη αντοχή στην τριβή. Είναι κοντό αλλά όχι σε πολύ στενή γραμμή και είναι εύκολο να το μπερδέψεις με ένα casual μπουφάν, μιας και τα προστατευτικά είναι επιμελώς κρυμμένα και η όλη αισθητική του, το κάνει να μπορεί να φορεθεί ακόμα και για μια βραδινή βόλτα χωρίς τη μοτοσυκλέτα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ελαφρύ μπουφάν με τη ζυγαριά μας να σταματά στα 1,3 κιλά. Για την άριστη εφαρμογή στο σώμα του αναβάτη φροντίζουν οι δυο ιμάντες με velcro στη μέση, ενώ για να μην ανεμίζουν τα μανίκια υπάρχει κουμπί δυο θέσεων στο ύψος του μπράτσου. Το κλείσιμο των μανικιών γίνεται με φερμουάρ και velcro, ενώ επίσης κουμπί δυο θέσεων βρίσκουμε στον γιακά, ο οποίος έχει μια λωρίδα από neoprene στο τελείωμά του.

Ενα μοναδικό χαρακτηριστικό του Network 2G είναι ο ελαστικός ιμάντας που υπάρχει χαμηλά στο πίσω μέρος, ο οποίος μπορεί να περάσει από τη ζώνη κάποιου παντελονιού ώστε να μην υπάρχει κενό και άρα εκτεθειμένο σημείο μεταξύ παντελονιού και μπουφάν. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά με τα κοντά μπουφάν αλλά δεν θα συμβεί με το Network 2G. Η υψηλή ποιότητα χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της Tucano Urbano και το συγκεκριμένο μπουφάν δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι καλοραμμένο και δείχνει ότι θα συντροφεύει τον αναβάτη για πολλά χρόνια.

Στον τομέα της πρακτικότητας έχουμε δυο εξωτερικές τσέπες, ενώ εσωτερικά βρίσκουμε άλλη μια καθώς και δυο πολύ μεγάλες θήκες εγγράφων που κλείνουν με κουμπί. Αλλο ένα στοιχείο που σπάνια συναντάμε σε μπουφάν και ιδιαίτερα καλοκαιρινά είναι η cargo τσέπη στο πίσω μέρος. Το Network 2G είναι διαθέσιμο σε λευκό, μαύρο ή μπλε χρώμα και σε μεγέθη από Small έως 3XL.



Αποτελεσματικότητα

Από ένα καλοκαιρινό μπουφάν μοτοσυκλέτας θέλεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ροή αέρα και το συγκεκριμένο jacket τα καταφέρνει περίφημα. Τα διάτρητα τμήματα στο εμπρός μέρος καλύπτουν όλη σχεδόν την επιφάνεια, οπότε δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο. Η πολύ καλή εικόνα συνεχίζεται και στα μανίκια και μάλιστα αποτελούν το σημείο που αισθάνεσαι τον περισσότερο αέρα να εισέρχεται στο μπουφάν. Η πλάτη φαινομενικά καλύπτεται από διάτρητο ύφασμα στα 2/3 του μήκους της, αλλά τα φαινόμενα απατούν, καθώς μόλις ανοίξεις την cargo τσέπη ανακαλύπτεις ότι είναι και το εσωτερικό της διάτρητο, οπότε μπορείς να την αφήνεις ανοικτή για μεγίστη ροή αέρα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, σε συνδυασμό με το μικρό βάρος και την άνετη εφαρμογή, είναι ένα πολύ αποτελεσματικό καλοκαιρινό jacket, ενώ το ανοιχτό χρώμα που είχαμε στη διάθεσή μας συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση της ζέστης. Το Network 2G δεν συνοδεύεται από κάποια αδιάβροχη και αντιανεμική επένδυση, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς μπορείς να αποθηκεύσεις το αδιάβροχό σου στην ευρύχωρη cargo τσέπη και έτσι να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.


Προστασία

Το Network 2G διαθέτει αφαιρούμενα προστατευτικά level 1 στους αγκώνες και τους ώμους. Είναι ιδιαίτερα λεπτά και εύκαμπτα οπότε “κρύβονται” πολύ όμορφα συμβάλλοντας στην casual εμφάνιση και δεν εμποδίζουν τις κινήσεις είτε το φοράς πάνω στη μηχανή, είτε σε κάποια βραδινή έξοδο. Δεν είναι εφοδιασμένο με προστατευτικό πλάτης και πιστεύουμε ότι η Tucano Urbano πήρε αυτή την απόφαση για να μη χαλάσει το look του μπουφάν και για να μη γίνει πιο άκαμπτο. Πάντως υπάρχει θήκη για τέτοιο προστατευτικό και όποιος θέλει μπορεί να το τοποθετήσει έξτρα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που πρώτη φορά συναντάμε σε μοτοσυκλετιστικό μπουφάν είναι τα αναδιπλούμενα ανακλαστικά φλαπς στα μανίκια. Βρίσκονται κρυμμένα στο εσωτερικό του καρπού και όταν τα ξεδιπλώσεις εμφανίζεται μια φαρδιά ανακλαστική λωρίδα σε εκείνο το σημείο που σε κάνει πιο ορατό κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Επίσης ανακλαστικό είναι και το ανάγλυφο λογότυπο ψηλά στο πίσω μέρος.

Η άποψή μας

Το Network 2G είναι ένα πολύ ποιοτικό και αποτελεσματικό καλοκαιρινό μπουφάν με πολλές καινοτόμες και πρακτικές λύσεις όπως η σύνδεση με παντελόνι και τα αναδιπλούμενα ανακλαστικά φλαπς. Θα δώσει ένα ξεχωριστό στιλ στις μετακινήσεις σου και μπορεί να φορεθεί ακόμα σαν κανονικό μπουφάν χωρίς να γίνεται αντιληπτό ή να σε περιορίζει.

 


Θα τo βρείτε διαθέσιμo στο κατάστημα Μπαξεβάνης
Καλλιρρόης 12, Νέος Κόσμος
ΤΗΛ.  210-9237000
www.baxevanismoto.com

Τιμή: 133 ευρώ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ AE
ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ 12, 11743, Ν.ΚΟΣΜΟΣ

Ρωτήστε περισσότερα