Ιδανικό μήκος 2/3.

Οι αεραγωγοί στο εμπρός μέρος είναι κρυμμένοι στο σημείο της κλέιδας.

Test jacket: STR Race Pro

Δεν είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν κάποιο jacket της STR και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε, όμως κατάφερε να μας εντυπωσιάσει. Διαβάστε περισσότερα.

Τιμή: 90 ευρώ

Το όνομα της STR θα σας είναι γνωστό από τα κράνη της εταιρείας, όμως στη γκάμα της περιλαμβάνονται και είδη ένδυσης αναβάτη όπως μπουφάν, παντελόνια και γάντια. Τα προϊόντα της συνδυάζουν την προσιτή τιμή με τη μοντέρνα εμφάνιση και την αποτελεσματικότητα όπως διαπιστώσαμε. Δεν είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν κάποιο jacket της STR και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε, όμως κατάφερε να μας εντυπωσιάσει. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ποιότητα – Ανεση – Πρακτικότητα

Το Race Pro είναι ένα μπουφάν 4 εποχών με μήκος 2/3 που σημαίνει ότι καλύπτει χαμηλά την πλάτη, χωρίς να είναι πολύ μακρύ όπως ένα adventure μπουφάν. Έτσι είναι βολικό και άνετο ακόμα και αν η θέση οδήγησης της μοτοσυκλέτας σας είναι σκυφτή. Είναι κατασκευασμένο από πολυεστερικό ύφασμα που η STR ονομάζει HeavyDURA και υπόσχεται μεγάλη αντοχή απέναντι στην τριβή, την διάτρηση και τα κοψίματα, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας το βάρος του μπουφάν δεν ξεπερνά τα 1,7 κιλά, πράγμα που το καθιστά από τα ελαφρύτερα της κατηγορίας.

Για τη σωστή εφαρμογή στο σώμα του αναβάτη φροντίζουν οι δυο ιμάντες στη μέση και τα κουμπιά στα μανίκια που ρυθμίζονται σε δύο θέσις. Μόλις το φέρεις στα μέτρα σου, γίνεται ένα με το σώμα και λόγω μικρού βάρους ούτε που καταλαβαίνεις ότι το φοράς. Η ποιότητα κατασκευής κρίνεται πολύ καλή δεδομένης της χαμηλής του τιμής και δείχνει ότι μπορεί να αντέξει στην σκληρή χρήση. Διαθέτει τρεις εξωτερικές τσέπες με τις δυο πλαϊνές να έχουν αδιάβροχο φερμουάρ. Ακόμα μια θήκη εγγράφων υπάρχει στο εσωτερικό, ενώ δυο ακόμα τσέπες βρίσκουμε στην εσωτερική επένδυση.

Προστασία

Τα προστατευτικά σε ώμους, αγκώνες και πλάτη είναι πιστοποιημένα κατά ΕΝ 1621-1, που σημαίνει ότι έχουν δοκιμαστεί μέσα από συγκεκριμένες εργαστηριακές διαδικασίες, έχουν πάρει έγκριση και είναι κατάλληλα για χρήση σε προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσυκλέτας. Εκτός από αυτά όμως υπάρχουν και ανακλαστικές λωρίδες στους ώμους, ενώ επίσης από ανακλαστικό υλικό είναι τα λογότυπα της STR στο στήθος και την πλάτη. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια υπάρχει φερμουάρ σύνδεσης με παντελόνι της ίδιας εταιρείας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ