• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα Eksel ανήκουν στην κατηγορία των χειμερινών γαντιών και προέρχονται από τη σειρά Discovery της Bering.

Το σχήμα τους είναι προκαμπυλωμένο και προσφέρουν πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης.

Στο σημείο της παλάμης υπάρχει ενίσχυση από Amara.

Στο πάνω μέρος υπάρχει σκληρό πολυμερές προστατευτικό.

Στο τελείωμα τους υπάρχει ένα μικρό “γλωσσάκι” από το οποίο πιάνεις το γάντι και το τραβάς για να το φορέσεις.

Πάνω από τις αρθρώσεις των δακτύλων υπάρχουν μικρά κομμάτια από αφρώδες υλικό.

Test γάντια: Bering Eksel

 

Με όπλα του την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, την αδιάβροχη μεμβράνη GORE-TEX και την αποτελεσματική θερμομόνωση, το Eksel δεν προβληματίζεται από τον χειμώνα.

Τιμή: 102,19 ευρώ

Για περισσότερα από 50 χρόνια η Γαλλική Bering κατασκευάζει προστατευτικό εξοπλισμό για αναβάτες που ξεχωρίζει χάρη στον όμορφο σχεδιασμό, την άψογη ποιότητα και την κορυφαία αποτελεσματικότητα. Στόχος της είναι να κρατά τον μοτοσυκλετιστή προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης και ασφαλή ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο. Στο παρελθόν έχουμε δοκιμάσει διάφορα μπουφάν και μπότες, αλλά ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποιο από τα γάντια της εταιρείας. Παραλάβαμε λοιπόν τα Eksel από την Spiliotis και η δοκιμή ξεκινά.

Ποιότητα – Ανεση – Πρακτικότητα

Τα Eksel ανήκουν στην κατηγορία των χειμερινών γαντιών και προέρχονται από τη σειρά Discovery της Bering, η οποία περιλαμβάνει είδη ένδυσης για τουριστική που στοχεύουν στην άνεση και την ασφάλεια σε μεγάλες αποστάσεις και μπορούν να διαχειριστούν τις αλλαγές του καιρού. Για την κατασκευή τους έχουν συνδυαστεί κορυφαία υλικά όπως πολυαμίδιο, δέρμα, Amara, neoprene και softshell. Στο τελείωμα τους υπάρχει ένα μικρό “γλωσσάκι” από το οποίο πιάνεις το γάντι και το τραβάς για να το φορέσεις. Το σχήμα τους είναι προκαμπυλωμένο και προσφέρουν πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης και ελευθερίας κινήσεων για τα δεδομένα της κατηγορίας, αφού συνήθως τα τουριστικά γάντια είναι χοντρά και δύσκαμπτα. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα και για αστική χρήση, καθώς όπως διαπιστώσαμε δεν κουράζουν στο συνεχόμενο πάτα – άσε συμπλέκτη.

Οι άκρες των δακτύλων δεν έχουν ειδικό υλικό ώστε να μπορείς να χειριστείς οθόνες αφής, αλλά έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν το συναντάμε συχνά σε χειμερινά γάντια, καθώς το πάχος των δακτύλων κάνει δύσκολο τον χειρισμό ενός κινητού τηλεφώνου. Όλος ο καρπός είναι κατασκευασμένος από neoprene για μεγαλύτερη άνεση και το κλείσιμό του γίνεται με velcro. Σε επίπεδο ποιότητας ακολουθεί τα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η Bering. Μπορεί να αποτελείται από διαφορετικά υλικά, αλλά αυτά “δένουν” αρμονικά μεταξύ τους με τις ραφές και το φινίρισμα να μην αφήνουν κανένα περιθώριο αρνητικής κριτικής

Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

Τα χέρια του αναβάτη είναι άμεσα εκτεθειμένα στο κρύο και τη βροχή, αν η μοτοσυκλέτα δεν διαθέτει χούφτες, οπότε η δουλειά του γαντιού είναι δύσκολη. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το νερό τα Eksel διαθέτουν την κορυφαία ίσως μεμβράνη αδιαβροχοποίηση GORE-TEX την οποία συναντάμε στα top μπουφάν και γάντια των εταιρειών. Αυτή καθιστά τα συγκεκριμένα γάντια 100% αδιάβροχα και το διαπιστώσαμε και στο δρόμο κατά τη διάρκεια βροχής αλλά και σε τεχνητές συνθήκες καθώς ακόμα και μετά από 25 λεπτά συνεχούς επαφής με το νερό, αυτό δεν πέρασε στο εσωτερικό.

Για τη διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας στο εσωτερικό φροντίζει η θερμική μόνωση των 90 γραμμαρίων. Στην πράξη κατάφεραν να διατηρήσουν ζεστά τα χέρια μας ακόμα και υπό βροχή, ενώ σε τεχνητές συνθήκες ψύχους που δημιουργήσαμε χρειάστηκαν λίγο παραπάνω από 9,5 λεπτά για να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους κατά 20 βαθμούς χωρίς “βοήθεια” από τη θερμότητα του χεριού.

Προστασία

Για την προστασία του αναβάτη έχει επιστρατευτεί ένα σκληρό πολυμερές προστατευτικό στο πάνω μέρος, ενώ μικρά κομμάτια από αφρώδες υλικό υπάρχουν πάνω από τις αρθρώσεις των δακτύλων. Στο σημείο της παλάμης υπάρχει ενίσχυση από Amara, ένα υλικό που θυμίζει δέρμα suede, ενώ επιθέματα υπάρχουν και στα σημεία επαφής με το γκρίπ για καλύτερη αίσθηση και έλεγχο.

Η άποψή μας

Μπορεί η Bering να κατατάσσει τα Eksel ανάμεσα στα γάντια για τουριστική χρήση, αλλά η άνεση που προσφέρουν τα καθιστά κατάλληλα και για χρήση μέσα στην πόλη. Αυτό διευρύνει το πεδίο χρήσης τους και σε γλιτώνει από το κόστος ενός δεύτερου σετ γαντιών. Είναι υψηλής ποιότητας, ενώ θα κρατήσουν τα χέρια σου ζεστά και στεγνά σε κάθε μετακίνηση.

Διαθέσιμο από τη Spiliotis
Θηβών 133, Περιστέρι
www.spiliotis.gr
Τηλ.: 210-5777906, 210-5763427