Test Seventy Degrees SD-JC73: Casual και αδιάβροχο

- Casual εμφάνιση για να το φοράς παντού
- Αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση
- Με πρακτικό τσεπάκι στο μανίκι

Τιμή: 149,90 ευρώ

Έχουμε κατά καιρούς δοκιμάσει αρκετά προϊόντα της Ισπανικής Seventy Degrees και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ταιριάζουν ιδανικά στα Ελληνικά δεδομένα καθώς συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα κατασκευής με τη λογική τιμή, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και με όμορφη σχεδίαση. Η νέα σειρά προϊόντων της Seventy Degrees έχει ήδη φτάσει στη χώρα μας μέσω της Moto Πήγασος, η οποία μας προμήθευσε με το SD-JC73 για τις χειμερινές μας μετακινήσεις.
 

Casual εμφάνιση για να το φοράς παντού

Το SD-JC73 είναι ένα αμιγώς χειμερινό μπουφάν που χάρη στην casual εμφάνισή του κρύβει με μαεστρία την πραγματική του ταυτότητα καθώς πρόκειται για ένα εξειδικευμένο και τεχνικό jacket. Σε αντίθεση με άλλα casual εμφάνισης μπουφάν, το συγκεκριμένο δεν είναι κατασκευασμένο από Softshell υλικό, αλλά από υψηλής αντοχής NYLON 6.6. Αυτό σε συνδυασμό με τη μεμβράνη αδιαβροχοποίησης WINTEREX το καθιστά 100% αντιανεμικό και αδιάβροχο και αυτό είναι κάτι που διαπιστώσαμε στην πράξη καθώς μετά από οδήγηση μισής ώρας στη βροχή, δεν πέρασε ούτε σταγόνα στο εσωτερικό, ενώ το υλικό δεν απορρόφησε μεγάλη ποσότητα νερού και στέγνωσε γρήγορα. Πέρα από τους ιμάντες με κουμπιά δυο θέσεων και το ελαστικό κορδόνι στη μέση, δεν διαθέτει κάποιο άλλο στοιχείο για να το προσαρμόσεις στον σωματότυπό σου, αλλά αυτό δεν μας επηρέασε στο κομμάτι της άνεσης και της εφαρμογής με την ελευθερία κινήσεων να είναι αντίστοιχη ενός μπουφάν Cordura. Ιδανικά θα θέλαμε ο γιακάς να τελειώνει πιο χαμηλά, καθώς αν τον κουμπώσεις μέχρι πάνω βρίσκει στο κράνος και δυσκολεύει την κίνηση του κεφαλιού. Αυτό βέβαια λύνεται εύκολα αφήνοντάς τον λίγο ανοιχτό και φορώντας κάποιο περιλαίμιο. Την casual εμφάνιση συμπληρώνει η αποσπώμενη κουκούλα που μάλιστα κουμπώνει στο πίσω μέρος για να μην ανεμίζει από τον αέρα.

Αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση

Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο όπως μας έχει συνηθίσει η Ισπανική εταιρεία με τις ραφές να είναι προσεγμένες και τα επιμέρους στοιχεία να έχουν πολύ καλό φινίρισμα και συναρμογή. Όλα τα εξωτερικά φερμουάρ έχουν υφασμάτινη προέκταση για εύκολο χειρισμό ακόμα και με γάντια, ενώ το κεντρικό καλύπτεται από ύφασμα που δεν επιτρέπει την εισχώρηση νερού. Το SD-JC73 διαθέτει αφαιρούμενη θερμική επένδυση Prilation 150 γρ. η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα ζεστή και αποτελεσματική στις χαμηλές θερμοκρασίες.
 

Με πρακτικό τσεπάκι στο μανίκι

Για την αποθήκευση αντικειμένων έχεις στη διάθεσή σου τρεις αδιάβροχες εξωτερικές τσέπες και ένα πρακτικό τσεπάκι στο μανίκι που μας βόλεψε πολύ καθώς είχαμε άμεση πρόσβαση στο τηλεχειριστήριο της γκαραζόπορτας. Στο εσωτερικό υπάρχουν δυο θήκες εγγράφων και άλλες δυο στην θερμική επένδυση. Πίσω από την casual εμφάνιση «κρύβονται» τα εγκεκριμένα προστατευτικά σε ώμους και αγκώνες, τα οποία έχουν ιδανικό μέγεθος, πάχος και σκληρότητα, ώστε να μην γίνονται αντιληπτά, ενώ όπως διαπιστώσαμε εφαρμόζουν σωστά και δεν περιορίζουν τις κινήσεις. Στην πλάτη υπάρχει αφρώδες προστατευτικό που μπορεί να αντικατασταθεί με level 2 για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ΜΟΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ Π.ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Λ. Ελ. Βενιζέλου 26, 17676, Καλλιθέα

Ρωτήστε περισσότερα